Autosport International Show:

BILSPORT-MESSEN

Januar er tiden for bilmesser, og vi har allerede gitt deg rapport fra Detroit. Men for de av oss som synes biler med startnummer er morsomst, er det Birmingham som gjelder i disse dager.

Publisert Oppdatert
img

Pizzonia og Walker

Autosport International Show i Birmingham er den viktigste bilsport-messen i verden. Det anerkjente magasinet Autosport står bak, og hit kommer alt som kan krype og gå av racerførere fra hele verden. Årets messe ble åpnet av kommentatorlegenden Murray Walker og den nye Jaguar-føreren Antonio Pizzonia. Walker har kommentert Formel 1 i Storbritannia i en årrekke, men er nå pensjonert. Etter åpningen tok Walker seg tid til å signere sin biografi "U nless I'm very much mistaken".

 

Antonio Pizzonia debuterer i Formel 1 denne sesongen, og blir teamkamerat med Mark Webber i Jaguar. De første testene har vært vanskelige for brasilianeren - han har krasjet både F1-biler og Jaguars gatebiler.

img

Mazda RX8

Formula Woman

Den nye Mazda RX8 blir også racerbil - men bare for jenter kan det se ut som. Formula Woman heter det nye mesterskapet med Mazda RX8.

 

En annen interessant bil på messen var Mitsubishi Lancer Evo VIII. Den skiller seg ikke mye fra Evo VII, og det er nok ikke så lenge til vi også får se 8'ern ute i rallyskogen.

 

Som seg hør og bør var det også en rekke F1-biler i Birmingham. Noen er kanskje overrasket over å se Allan McNish sitte på en Renualt, men den tidligere Toyota-føreren skal være testfører for Renault denne sesongen.

 

img

Allan McNish

Renault er ett av teamene som har valgt å ha færre testdager, slik at de i stedet kan bruke sin testfører på fredagstreningen før løpene. Allan McNish skal altså være til stede på alle løpene, men han skal bare kjøre treningen på fredag.

 

- Dette gir meg en fantastisk mulighet til å få vist meg frem. Jeg vil være i "utstillingsvinduet" 16 ganger i sesongen, sier McNish som håper å få kjøre løp igjen i 2004.

Innendørskjøring

Det er tydeligvis ikke bare gokart som kan kjøres innendørs. På Autosport-messen kjører man nesten alle typer racerbiler inne - blant annet en Ford Focus WRC som vanligvis Markko Märtin og Francois Duval kjører i Rally-VM.

 

img

MItsubishi Lancer Evo VIII

Den heftigste bilen var Per Eklunds Saab 9-3. Svenskens monsterbil er bygd for bakkeløpet Pikes Peak i USA, og har nesten 1000 hestekrefter.

 

Martin Schanche har - som eneste nordmann gjennom tidene - deltatt én gang i innendørskjøringen i Birmingham. Heller ikke i år er Norge representert.

 

RELATERTE SAKER:

- Avdukninger og annen moro

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning