BILLIGTUR
Om en motorsykkel mangler litt kubikk, er det ikke dermed sagt at den mangler kvaliteter for å gi en god turopplevelse. Vi har nemlig tilbakelagt mange mil på CBF 600 og DL 650. Vi tar gjerne flere.

De fremstår som prisgunstige mellomklassesykler. Likevel er de store og velbygde. Suzuki DL 650 stiller med en fysikk som bokstavelig talt hever seg over det meste med høy vindskjerm, svulmende bensintank og bred sadel. Vet man ikke bedre, kan man godt ta den for å være en tusenkubikker. Heller ikke Honda CBF 600 er noen pusling, men den virker et par nummer mindre enn Suzukien. Likevel er det snakk om en velvoksen sportstourer med god plass for så vel fører som passasjer.
![]() |
STORE: Tross solide dimensjoner og fine turegenskaper, slipper man å slite med overvekt. CBF 600 og DL 650 viser til fulle at mellomklassesyklene er i ferd med å vokse seg store. |
Bra moment i mellomregisteret bidrar også til at man ikke behøver å gire livet av seg under aktiv kjøring. Det skal riktignok nevnes at motoren på vårt testeksemplar avga merkbare vibrasjoner rundt 7000 omdreininger, men vi opplevde dem ikke som spesielt plagsomme.
![]() ![]() |
TRADISJONELL: Både Honda og Suzuki har valgt tradisjonell instrumentering med analog visning av turtall og hastighet. |
Lett trivsel
Om de ter seg som store sykler på tur, stiller både CBF og DL med ett fortrinn i forhold til de større artsfrendene: De er nemlig lette. Lav vekt er for lengst blitt et av de viktigste kriteriene i R-klassen. I våre øyne er det nesten like viktig på en allrounder. Moderat vekt bidrar rett og slett til at en motorsykkel er lettere å ha med å gjøre i det daglige. Det er viktig i det totale trivselsbildet.
CBF 600 og DL 650 har fysikken og komforten. Spørsmålet er om motorene er store nok til å leve opp til de voksne egenskapene. Slik vi ser det, er svaret et klart tja! Honda-motoren er smidig som en strikk og har bra drag i mellomregisteret, der den normalt opereres. I motsetning til andre rekkefirere, som gjerne trår til med ekstra power på toppen, skjer det ingen effektmessig karakterforvandling. Honda-motoren har effekt nok, men den trives best på middels turtall. Suzuki-motoren imponerer. På lavt og middels turtall leverer den trivelig V-twin-moment, et moment som utvikler seg til vital lekenhet når turtellernåla nærmer seg rødfeltet. En motormessig perle.
Levelige egenskaper
![]() ![]() |
REKKE ELLER V: Mens CBF stiller med tradisjonell rekkefirer, byr DL på en trivelig V-twin-motor. Selv om begge stiller med kraftfullt mellomregister, har Suzuki-twinnen et effektmessig overtak. |
Slik sett trekker DL 650 V-Strom det lengste strået. Den er størst, sterkest og mest bekvem. Takket være den karakterfulle motoren opplever vi den også som den mest underholdende.
Selv om vi faller ned på DL, har både Hondaen og Suzukien kvaliteter som gjør dem til attraktive alternativ til langt større materiell. Selvsagt snakker vi ikke om verstingytelser, men de har effekt nok til så vel daglig nyttekjøring som litt friskere utfordringer på svingete underlag. I motsetning til fordums mellomklassesykler fikser de også passasjerkjøring - uten at man behøver å slite i filler overlæret på girfoten. I det hele tatt stiller de med egenskaper som selv vi som blaserte testkjørere godt kan tenke oss å leve med. Nøkternt sett er det tull å spenne mer penger på en motorsykkel.
|
FIRE FINE
DL 650 og CBF 600 er ikke alene om å tilby fine bruksegenskaper til en overkommelig pris. Faktisk finnes det mange attraktive modeller som møter de flestes behov, både når det gjelder egenskaper og estetikk. Her er fire aktuelle kandidater.
![]() |
HONDA XL 650 TRANSALP |
![]() |
KAWASAKI Z 750S |
|
|