Berømt buss feires

Folkevognbussen fyller 60 år – og det forbigås ikke i stillhet.

5.-7. oktober møtes verdens folkevognbuss-entusiaster til stor markering i Hannover.
5.-7. oktober møtes verdens folkevognbuss-entusiaster til stor markering i Hannover.
Publisert Oppdatert

Det var den nederlandske Volkswagen-importøren Ben Pon som i 1947 fikk ideen til folkevognbussen. Under et besøk på bilfabrikken i Tyskland fikk han øye på et transportkjøretøy som arbeiderne på fabrikken hadde bygget selv for å transportere tunge karosseriplater inne på fabrikkområdet. Etter noen skisser og litt planlegging ble det besluttet å bygge det som ble etterkrigstidens mest kjente transportkjøretøy.

Hippienes førstevalg
Men folkevognbussen ble mer enn et nyttekjøretøy. Bilmodellen kanskje tidenes først "mini-van". Den ble etter hvert en ettertraktet campingbil og ikke minst er folkevognbussen kjent som hippienes framkomstmiddel på 1960-tallet. I flowerpower-perioden kunne ingen hippie med respekt for seg selv la seg transportere i noe annet enn en folkevognbuss.

Frankfurt 2007 - Alle bilnyhetene

Jubileum
5.-7. oktober er dagene da verdens folkevognbuss-entusiaster møtes til stor markering i Hannover. Utstillinger, konkurranser, konserter med 60-tallsmusikk og gamle spillefilmer med folkevognbussen i sentrum er noen av ingrediensene disse dagene.

Det er et åpent arrangement så alle norske entusiaster bør sette av dagene til det som vil bli en stor happening for alle Volkswagen interesserte. Behersker du tysk, finner du nærmere informasjon om folkevognbussens jubileum og feiringen i Hannover her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning