BENTLEY

Rolls-Royce og Bentley ble produsert under samme tak i 72 år, men nå er det definitivt slutt – og Volkswagen-konsernet har puttet merket inn i Audi-divisjonen.

Publisert Oppdatert

Continental GT

Continental GT er den første modellen som er utviklet etter at Audi overtok. Dette er en "rimelig" modell, i hvert fall sammenliknet med andre Bentley-modeller. Men den benytter Volkswagens W 12-motor - det vil si to Golf VR6-motorer inn på samme veivaksel - og vi kjenner potensialet i denne, så det er ingen overraskelse at det også flytter seg særdeles respektabelt. Bentley hevder at Continental GT er verdens raskeste bil med komfortabel sitteplass til fire voksne. Det kan man tro, siden den har en toppfart på 290 km/t og 0-100 på under 5 (!!) sekunder. 500 hk og 650 Nm sørger for det. Pris fra kr 2 477 000.

 

Arnage

Dette er en hel modellserie, med tre varianter, R, T og RL, hvor sistnevnte har lengre akselavstand. Arnage-modellene er videreføringer av de klassiske Bentley-modellene, hvor den gamle Rolls-Royce/Bentley-motoren, V8' eren på 6,75 liter, og en firetrinns GM-automat, er hjerte og lever. Denne gamle motoren har nå fått to Garrett-turboer og gir 405 hk og 855 Nm. På tross av betydelig størrelse gjør den 0-100 på rundt 6 sekunder. Det er denne, i langt større grad enn Continental GT, som definerer det å forflytte seg med stil. Når man ser interiøret, skjønner man hvorfor dette nødvendigvis må bli litt dyrt. Priser fra kr 3 077 000.

 

IMPORTØR: Ingen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning