Baywatch-Volvo

Volvo vil vise seg fram på SEMA-showet, og har med seg en tøff, Baywatch-inspirert XC70-redningsbil som virkelig synes.

Med barsk design, godt synlig lakkjobb og høy bakkeklaring skal XC70 SR være klar for å redde surfere i nød.
Med barsk design, godt synlig lakkjobb og høy bakkeklaring skal XC70 SR være klar for å redde surfere i nød. Foto: © Bruce Benedict 2007
Publisert Oppdatert

Bilder: Volvo XC70 SR

Volvo har en spesiell posisjon i USA, men det er kanskje ikke det barske de er mest kjent for. Likevel har de vakt stor oppsikt på SEMA-showet de siste årene, med den ene tøffe kreasjonen etter den andre.

På årets SEMA-show, som pågår i Las Vegas i disse dager, viser de blant annet fram en iøynefallende, Baywatch-inspirert XC70.

Høy, barsk og med digre hjul
XC70 SR har de kalt bilen, og de to siste bokstavene står for "Surf Rescue". Volvos eget designteam tok utgangspunkt i en helt vanlig XC70, og de har fått konseptbyggerfirmaet Aria fra California til å bygge bilen. Drivlinjen er urørt; den 3,2 liter store sekserens 235 hk var visst nok. Firehjulstrekksystemet er heller ikke rørt.

Understellet er heiset med fem tommer, altså nesten 13 cm, og har fått et sett enorme hjul. Spesiallagde 20-tommere med 275/45-dekk på skal fungere godt både i sanden og på veien. Understellet har også fått bedre beskyttelse enn det som vanlig er på XC70.

For røffe forhold
Standard-XC70s karosseribeskyttelser er tatt mange skritt videre, med bredere skjermutbyggere og enda kraftigere beskyttelsesplater foran og bak. På taket har bilen fått et rednings-surfebrett, i tillegg til en haug med blåblinkelamper integrert i et aerodynamisk formet stativ. Blålys foran og bak har den også fått.

Interiøret er modifisert for å passe bedre til livreddernes våte og sandfylte hverdag. Materialene er kraftigere, uten at det har ødelagt Volvos opprinnelige stil. Setene er kledd i våtdrakt-stoff, og alle små og store detaljer er lakkert gule i stil med eksteriøret.

Rullende livredder
I bagasjerommet har bilen fått massevis av livredningsutstyr, som oksygenflasker, komplett dykkerutstyr med ekstra lufttanker, et førstehjelpssett, et gjenopplivningssett, og en vanntett boks der medisiner og følsomme instrumenter kan fraktes.

XC70 SR har fått en spesiell lakkjobb; den er lakkert og dekorert som redningsbilene på stranden på Catalina Island i Sør-California, og med byvåpenet til øyas historiske City of Avalon.

- Møter virkelighetens krav
- Dette imponerende Volvo-konseptet er utstyrt for å møte virkelighetens krav til en sikkerhetsbil i det vanskelige terrenget på øya vår, sier Wayne Griffin, talsmann for Catalina. - Det er realistisk at denne konseptbilen kan støtte alle våre spesielle og unike redningsaksjoner her, inkludert mange surferelaterte ulykker hvert år, fortsetter Griffin.

Og dermed passer den jo veldig fint med Volvos sikkerhetsfokus.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning