Barskere Honda

Siden begynnelsen av 90-tallet har Honda mistet grepet på markedet med Accord. Nå er det nye toner fra Honda, og Accord kan igjen bli en hit.

Publisert Oppdatert

ALLE DETROIT-NYHETENE

Accord var en svært populær firmabil på slutten av 80-tallet, og begynnelsen av 90-årene. Deretter har det bare gått en vei. Feil vei.

I Detroit har Honda vist en ny bil, riktig nok en konseptbil, men den er åpenbart en Accord, noe Honda forteller selv også. Derosm dette er designen de skal satse på, og det er det, så er mye på plass. Dersom den innehar kjøreegenskapene også, noe en Honda alltid har hatt, så tyder det ennå bedre.

John Mendel i Honda USA forteller at bilen klart viser designdetaljer tilhørende den kommende og åttende generasjon Accord. Om den i tillegg kommer som coupe er ikke bekreftet, i hvert fall ikke for Europa, men det hadde ikke gjort noe. I USA har de hatt coupeverjsoner av Accord i lengre tid, og vil antagelig ha det i fremtiden også. Bilen vil bli utstyrt med V6 bensin der borte, men vi nordmenn må til til mer rasjonele maskinerier. Honda sine nye dieselmaskiner vil garantert passe godt ned i en slik en, og Accord vil kanskje igjen bli en bil å regne med. I dag lever Honda i Norge stort sett av CR-V alene. Det kan bli lite i fremtiden hvor små-SUV'er popper opp som paddehatter. Da vil Accord komme godt med, særlig om den dukker opp som stasjonsvogn.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning