Barsk søtsak

Fiat 500 har allerede rukket å få mange venner. Og som vanlig med slike oppmerksomhetsvekkende biler, står også tunerne i kø. Her får du se en av de første 500-kreasjonene.

Det er gummien rundt de flotte, blanke felgene som er hovedårsaken til at denne bilen ble bygd. Italienske Marangoni ville ha en tøff bil for å promotere sine nye dekkserier.
Det er gummien rundt de flotte, blanke felgene som er hovedårsaken til at denne bilen ble bygd. Italienske Marangoni ville ha en tøff bil for å promotere sine nye dekkserier.
Publisert Oppdatert

Bilder: TRC Marangoni Super 500 - Fiat 500

Den italienske dekkprodusenten Marangoni trengte et trekkplaster for sine nye dekk. De tok en Fiat 500, fikk med seg det italienske tuningselskapet TRC Italia, og resultatet er en ordentlig tøff og hel-italiensk utgave av den lille søtsaken.

Turbomatet og kjøreglad
5-0-0, eller super500, som de også kaller bilen, har utgangspunkt i en 500 med 1,4-liters bensinmotor. Denne har fått turboladning og ny motorstyring, og resultatet er 140 hk. Det burde sette fin fart på den lille, kjøreglade bilen.

Den har fått et komplett bremseoppgraderingssett fra italienske Tarox - med tistemplede kalippere som klemmer på 320 millimeter store bremseskiver foran - og et justerbart coilover-understellssett fra KW.

Med forkrommede 7,5 x 17-tommers felger fra Oxigin skodd med Marangonis nyeste høyprestasjonsdekk i 205/40-dimensjon, skal veigrepet være svært godt. Som vi ser, er sideveggene på dekkene dekorert med de italienske fargene.

Tøff
Det mest synlige er stylingsettet, produsert av Carzone. En voldsom og åpen front, kraftige skjermbreddere, markante sideskjørt, en hekkvinge og en dyp støtfanger bak er på plass. Og det digre utblåset fra det nye eksosanlegget i rustfritt stål er plassert midt i støtfangeren.

Resultatet er at den lille, søte bilen ikke lenger kan kalles særlig søt - nå er den sint!

Det skal bli artig å se hvordan Fiats kommende Abarth-utgave av bilen blir.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning