Dodge Avenger Concept:

Barsk Passat-utfordrer

Lei av de mange mer eller mindre kjedelige bilmodellene på markedet? Dodge fortsetter å bygge friske modeller – og her er deres kommende Passat-utfordrer.

Dodge Avenger
Dodge Avenger
Publisert Oppdatert

Det er en stund siden Dodge bestemte seg for et svært markant formspråk. Caliber er jo på plass i butikkene nå, og en lang rekke modeller er på vei. En av dem er Avenger, som Dodge nå skal vise en konseptmodell av.

Global bil
Dodge Avenger skal være konstruert og bygget for å være en såkalt global bil. Med andre ord en bil som bygger på litt andre verdier enn de tradisjonelle amerikanske bilene.

Sedanen skal konkurrere i det såkalte D-segmentet, der biler som VW Passat og Toyota Avensis er storselgere. Dodge sier at den skal være praktisk, funksjonell og gi god drivstofføkonomi, samtidig som den skal være barsk.

Muskuløs
Designen fortsetter i samme gate som blant andre Caliber - markante, muskuløse og kantete linjer, ispedd en rekke hint fra 60- og 70-tallets amerikanske muskelbiler.

Under det barske skallet ligger en toliters dieselmotor, men regn også med større bensinmotorer - denne bilen skal tross alt selges i USA også?

Kommer snart!
Avenger er som nevnt kun et konsept, og den skal vises til publikum på den kommende Paris-utstillingen. Men Dodge og søstermerkene Chrysler og Jeep har jo gode tradisjoner på kort vei fra spennende konsepter til produksjonsbåndet. Og mye tyder på at produksjonsversjonen av Avenger - som kommer i 2008 - ikke blir veldig mye annerledes enn det vi ser her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning