Barsk og moderne amerikaner

Digre amerikanske pickuper har vi sett før. Men så barske, og samtidig så ”fornuftige” som dette, er ikke akkurat vanlig.

Denali XT-konseptet er tøft, og teknikken under skallet er minst like spennende som eksteriøret.
Denali XT-konseptet er tøft, og teknikken under skallet er minst like spennende som eksteriøret.
Publisert Oppdatert

Bilder: GMC Denali XT Concept

Med Denali XT-konseptet viser GMC hvordan de tenker at neste generasjon med mellomstore pickuper og SUV´er skal se ut. Og i tillegg til at den jo ser ganske så grom ut, er teknikken under skallet nye takter fra amerikanerne.

Selvbærende
Denali XT er faktisk ikke bygd på ramme, i motsetning til så mange andre store amerikanere. I stedet er den basert på samme plattform som den nye Pontiac G8 og den kommende Chevrolet Camaro, noe som hinter om ordentlige personbilkjøreegenskaper.

Den bakhjulsdrevne dobbeltkabin-pickupen skal ha god plass til folk, og planet rommer jo en god del. Om du trenger mer lasteplass, er det bare å felle ned lemmen bak.

Hybrid-V8
Drivverket i konseptbilen er også spennende: den har en ny, 4,9-liters V8 som allerede på tegnebrettet var ment for E85. Denne er koblet til GMs ferske hybridsystem, der to elmotorer kan drive bilen alene eller hjelpe V8´en med ekstra kraft. Som vanlig i hybrider, gjenvinnes energi når du bremser.

Denali er et nytt skritt framover for amerikanerne, både hva teknikk, design og tanker om kjøreegenskaper angår. Det skal bli spennende å se om de vil sette den i produksjon.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning