Barsk familiebil

Familievennlige, rommelige SUV´er er kanskje ikke det første du tenker på som det perfekte tuningobjekt. Men en familiebil behøver ikke å være kjedelig.

Publisert Oppdatert

SE BILDENE HER

Vi Menn Bil var blant de aller første som fikk prøvekjøre Mazdas store, femseters crossover CX-7. Det tar nok et års tid før bilen kommer til våre veier - amerikanerne har visst førsteprioritet i en god stund framover.

Men vår foreløpige erfaring etter prøvekjøringen er at bilen kjører svært godt, og at konkurrentene bør være litt engstelige for hva denne bilen - som kombinerer tradisjonelle personbilers kjøreegenskaper med det gode fra en SUV - kan gjøre med markedet.

Tøff for familien
På SEMA-showet vil Mazda vise at en slik familievennlig, stor crossover behøver å være så kjedelig. De har fått med seg stylingfirmaet DG Motorsports på å lage en CX-7 litt utenom det vanlige.

Vi kan begynne med det tekniske: Mazda har latt konseptet - som de kaller den, uten å utelukke en liknende modell i produksjon om litt - få en manuell girkasse i stedet for den vanlige automatkassa. Bilen har jo samme motor som Mazda 3 MPS og 6 MPS; en 2,3-liters, turbomatet motor som her gir 244 hk. Etter litt flikking gir den 300 hk i Adrenalin-varianten.

Bredt og dypt
Den dype frontfangeren med store luftinntak legger den store bilen nær bakken. Skjermene er dyttet drøye tre centimeter ut på hver side, og breddingen er fortsatt over i dørene og sideskjørtene. Den nye støtfangeren bak følger opp i samme brede, dype stil, og den Volvo C30-liknende bakluka setter en ekstra spiss på det hele.

De brede hjulhusene fylles fint opp av 22-tommere skodd med 285/35-dekk. Fronten er for øvrig litt spesiell; som på enkelte racebiler og heftige sportsbiler vippes hele snuta med støtfanger, grill, lykter, sideskjermer og panser opp og fram når du vil beskue den 300 hester sterke motoren. Og med en heftig lakkjobb, er bilen komplett. I hvertfall utvendig.

Gjennomført
Innvendig er det også grader av hvitt og gult, samt svart som går igjen. Alt er kledd i skinn, en iPod er integrert i midtkonsollen, og bøtteseter har fått plass i stedet for de mer komfortrettede originalsetene. Og selvsagt er også et digert stereoanlegg på plass. Dessuten har den fått to lange glass i taket, for å gjøre det hele enda mer trivelig.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning