F1-sesongen starter på søndag:

BÆRE ELLER BRISTE

Årets Formel 1-sesong blir skjebnesvanger, for sporten tåler ikke en reprise av fjorårets gjesp. F1-bossene har lovet mer spenning og underholdning – vi krysser fingrene.

Publisert Oppdatert
img

Ralph Firman og Justin Wilson fikk svømme med haier før

helgens løp. Begge førerne har betalt penger for å få kjøre

Formel 1 denne sesongen.

Natt til søndag klokken 04.00 norsk tid braker det løs i Melbourne, Australia. Trolig er dette den viktigste F1-sesongen noensinne. Nye regler er på plass for å gjøre sporten mer spennende, og skal vi tro de som styrer sirkuset, blir alt bedre i år.

 

- Underholdningen skal tilbake til Formel 1, sier Max Mosley fra det internasjonale bilsportforbundet.

 

Enn så lenge er det ikke gjort så mye med selve bilene for å øke underholdningsverdien. Det kommer først i juli, når antispinn og automatgir blir forbudt. Derfor er det om å gjøre at startoppstillingen blir uforutsigbar i de første løpene.

img

Jos Verstappen gjør come-

back i F1 denne sesongen.

Nederlenderen er god på glatt-

isen, og kan overraske på

kvalifiseringen hvis han

satser på lite bensin.

Ingen bensinfylling før løpet

Og mye tyder på at vi kan få spesielle startoppstillinger allerede på søndag. Førerne har nemlig nå bare én runde å kvalifisere seg på - en liten feil kan koste dyrt med tanke på startoppstillingen.

 

Dessuten er det ikke lenger tillatt å fylle bensin mellom kvalifiseringen lørdag og løpet søndag. Hvilke utslag dette vil gi, vet vi ikke før lørdag, men interessant er det iallfall. Noen vil satse på lite bensin under kvalifiseringen for å bedre sjansene til å få starte langt fremme i løpet. Andre vil satse på mye bensin for å unngå bensinfylling tidlig i løpet.

 

I år får de åtte beste poeng, mot bare seks tidligere. Dette gjør blant annet at det blir mer å kjempe om lenger bak i feltet.

Vi Menn er med

Australia Grand Prix kan du se på norsk TV2 klokken 10.00 søndag formiddag. Bak mikrofonen sitter Vi Menns Atle Gulbrandsen, sammen med rallykjører Thomas Schie.

 

Schie kjørte tidligere Formel 3000, mot blant andre Juan Pablo Montoya, mens Atle Gulbrandsen får sin kjøretrening blant annet gjennom faste track-tester for Vi Menn Bil.

 

img

Vi Menns Atle Gulbrandsen kommenterer F1-løpet på TV2

søndag. I fjor høst kjørte Gulbrandsen (t.v) et Radical-løp

på Spa i Belgia sammen med Stian Sørlie.

Senere i sesongen vil vår mann også ha med seg Harald Huysman i kommentatorboksen. Ingen nordmann har vært nærmere deltagelse i Formel 1 enn Huysman, som også er mannen som hjalp Jenson Button inn i Formel 1.

 

RELATERTE SAKER:

- Fire debutanter i Melbourne

 

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning