Mikkelsen og Østberg i samme team

Avslører VM-planer

De norske supertalentene Andreas Mikkelsen og Mads Østberg planlegger i følge Autosport å kjøre i samme team i neste års Rally-VM.

Foto: Egil Nordlien
Publisert Oppdatert
Mads Østberg skal i likhet med Andreas Mikkelsen kjøre Rally Wales i desember. Om han skal fortsette med Subaru etter det er ikke avgjort. (Foto: Egil Nordlien)
Mads Østberg skal i likhet med Andreas Mikkelsen kjøre Rally Wales i desember. Om han skal fortsette med Subaru etter det er ikke avgjort. (Foto: Egil Nordlien) Foto: Egil Nordlien

Autosport regnes som "bibelen" innen motorsporten og i siste nummer skriver de at Andreas Mikkelsen og Mads Østberg planlegger å starte et såkalt "Manufacturer Two" team i neste års Rally-VM. Planen er at begge guttene skal kjøre Ford og kjøre 10 av de 16 VM-rundene.

Satser millioner
Andreas Mikkelsen er bare 17 år gammel, men satser millioner på å nå toppen i rally og skal gjøre sin VM-debut i Rally Wales i desember. Hans far eier allerede flere Ford Focus WRC-rallybiler som sønnen disponerer. Hvis han skal få kjøre den norske VM-runden i februar må han få dipensasjon ettersom reglene i Norge krever at man er 18 år for å kjøre en WRC-bil.

Benekter ryktene
Mads Østberg er to år eldre enn Andreas og kjører i år det norske mesterskapet med en Subaru Impreza, men i følge hans far Morten stemmer ikke ryktene som står i Autosport.

- Nei, det er ikke riktig. Andreas og Mads går godt overens, men vi har ingen planer om å starte et team. Det kunne vært hyggelig det, men det er ikke tema foreløpig. Det som imidlertid ikke er noen hemmelighet er at Mads har vært i England og testet en Ford, sier Morten Østberg til Vi Menn Nett.

Stiansen jobber
I følge pappa Østberg jobber blant annet Tom Stiansen (eks alpinist og 71' nord programleder) med at Mads skal kjøre mange VM-runder til neste år. Alternativene på bilsiden er først og fremst Subaru og Ford.

Autosport er kjent for å være tidlig ute med nyheter og er det mediet innen motorsport som er mest til å stole på. Derfor lurer vi på om Morten Østberg ikke forteller alt han vet om denne saken. Det som kjent ingen røyk uten ild?

Kjemper i NM
På lørdag skal Mads Østberg kjempe om NM-gullet i rally i finalen på Hamar. NM-leder Thomas Schie vraket sin Ford under VM-runden i Finland og har nå leid Tord Linneruds gamle Toyota. Hvis Mads Østberg vinner kan ikke Thomas Schie bli dårligere enn nummer fire hvis han skal sikre NM-gullet.

-Det skal hardt gjøres om Mads skal klare dette, og planen var at jeg skulle prøve å hjelpe til med å stille til start med min 2001-modell Subaru. Men girkassa har gått i stykker så jeg kommer ikke til start, sier pappa Morten Østberg.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning