Avansert konsept

Acura er det samme for Honda, som Lexus er for Toyota – et luksusmerke. Nå har de vist frem en lokkedue av en svær sedan.

Publisert Oppdatert

SE VÅRT BILGALLERI

Både Honda og Acura bør mildt sagt fornye seg, på et par områder. Nå virker det som om prosessen er i gang. Nylig har Acura vist frem en diger flåte av en konseptbil, som de kaller Acura Advanced Sedan Consept.

Kjempesvær
Det er ikke nødvendig å se målene, for å forstå at bilen er stor. Med 22" hjul foran og 23" bak, ligger det i kortene at resten er gedigent. Acura sier da også at dette skal være prestisje, det skal være luksuriøst, og de sier like frem at det skal være plass til en koloss av en maskin under det lange panseret. Dette smaker prislapp med mange og høye tall.

Futurisk design
- Vi ønsket å fange essensen av en ultra luksuriøs sedan, men med et distinkt og mystisk nærvær", forteller Dave Marek, som er sjefsdesigner og ansvarlig for bilen. Men går det an å si noe sånt om en bil? Ja, når man har tegnet den, så er det vanskelig å arrestere han på det. Men har han lykkes?

Ulempen med de fleste konseptbiler er at de ikke lenger ser så futuriske ut når de kommer på markedet. Både fordi tiden har gått, men også fordi designen som regel vannes ut "en smule".

Ingen tekniske nyvinninger
Det er tydelig at bilen er en ren designstudie, for de melder ikke om noen tekniske nyvinninger av noe slag. Acura snakker kun design, når de snakker om denne klumpen, men det er med på å forsterke troen på at det bor noe reelt i den. Ikke bli overrasket om noe slikt kommer på markedet en dag. Men husk da også at Acura er et merke for amerikanerne.

Både Acura og Honda er høyaktive for tiden, og rekken av konseptbiler er på langt nær i nærheten av enden ennå. På bilmessen i Detroit 2007 skal det vises ytterligere nye konspeptbiler, så følg med videre på Vi Menn online. Vi gir det nyhetene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning