SPIONBILDER: AUDI R8

Audis 911-konkurrent

Våre spionfotografer har nå knipset Audis kommende sportscoupé under testing.

4426ecfda726d.jpg
4426ecfda726d.jpg
Publisert Oppdatert
img
img
img

R8 ser ut til å bli svært lik Le Mans quattro-konseptet fra 2003.

Som vi tidligere har skrevet, skal Audi lansere mange nisjemodeller i årene framover. Både SUV´er, crossovere, coupéer og cabrioleter skal komme, i forskjellige størrelser og med forskjellig grad av sportslig fokus.

Bekreftet

Audi har bekreftet at de skal bygge sportscoupéen R8, en bil som vi første gang fikk en smakebit på Frankfurt-utstillingen i 2003. Da het konseptet Le Mans Quattro, og med en V10 på 610 hk skulle den framstå som Audis kommende konkurrent til den 626 hk sterke Mercedes-Benz SLR McLaren.

R8, som våre spionfotografer her så vidt har fått fanget til minnekortene sine, henter navnet fra Audis suksessrike Le Mans-racer. Noe teknologi er hentet fra racerbilen - for eksempel direkte bensininnsprøytning, eller FSI på Audi-språket - men R8 har mer til felles med konsernsøsteren Lamborghini Gallardo.

Gallardo-basis

Grunnplattformen er den samme, og R8 vil komme med en noe nedtrimmet variant av italienerens V10 - som også sitter i de nye Audi S8 og S6. Med 5,2-liters slagvolum og 450 hk burde den firehjulsdrevne sportscoupéen sette grei fart.

Rimeligere variant

R8 vil også komme i en noe rimeligere variant. Denne er utstyrt med RS4s 4,2-liters V8 på 420 hk. Dette gjør de sannsynligvis for å distansere bilen ytterligere fra Lamborghini Gallardo, så de ikke stjeler kunder derfra.

Størrelsesmessig, motormessig og prismessig vil R8 havne i samme kategori som blant andre Porsche 911 og Aston Martin V8 Vantage - i hvertfall på markeder uten spesielle, forskjellsbehandlende registreringsavgifter.

Neste vår?

Ryktene skal ha det til at prisen vil starte et sted rundt 800 000 kroner - vel og merke uten våre særnorske avgifter. Siden få tekniske detaljer er kjent, er det vanskelig å si noe om norsk pris. Vi tør tippe den passerer 1,6 millioner kroner med relativt god margin.

Vi får vente og se. R8 skal etter planen komme om et års tid.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning