Paris: Audi R8

Audi med pangstart

Audi tjuvstartet bilutstillingen i Paris med å vise R8, deres første supersportsbil.

Audi R8
Audi R8
Publisert Oppdatert

Nå har den vært vist som konsept noen ganger før, men noen godbiter er verdt å vendte på. Og det er noe spesielt med den endelige versjonen, selve avdukingen.

Da slår selvsagt Audi på stortromma også. Avdukingen ble gjort av Jackie Ickx, seks ganger vinner av Le Mans. Til stede var også Tom Kristensen, som har vunnet det legendariske løpet hele syv ganger. Sjefsdesigner Walter de Silva var også på plass.

Navnet R8 stammer fra den gamle vinnerbilen fra Audi, altså den med bensinmotor. Teknikken er dog ikke hentet fra racerbilen, den har mye til felles med Laborghini Gallardo (Audi eier Lamborghini). Det betyr en lett aluminiumskonstruksjon og kompromissløse sportsbilproporsjoner: R8 er lav, men hele 190 cm bred, og 56% av vekta hviler på bakhjulene.

Motoren er derimot Audis egne V8, turtallsmaskinen med 420 hk vi kjenner fra Audi RS4. Dermed gjør den 0-100 km/t på 4,6 sekunder, og runder akkurat 300 km/t i toppfart (offisielt 301 kmt - ingen elektronisk begrensning).

En superbil blir selvsagt avsindig dyr - Gallardo er en bil i tremillionersligaen. Men den norske importøren regner med en pris på rundt 1,6 millioner kroner, altså neste billigsalg! Dermed håper Audi å kunne selge 10-15 biler til neste år.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning