SPIONBILDER: AUDI A5

AUDI A5 KOMMER

Våre spionfotografer har igjen vært på tokt. Denne gangen har de knipset det som sannsynligvis blir Audi A5; en coupé basert på neste generasjon A6.

4372fc8227664.jpg
4372fc8227664.jpg
Publisert Oppdatert

Audi har flere coupéer på vei. Shooting Brake-konseptet ble vist i Tokyo (les mer om den her), en bil som både hinter om neste generasjon TT og en mulig todørs A3-kombicoupé.

img
img
img
img
Samtidig vet vi også at de jobber med større coupéer, en supersportsbil med Lamborghinimotor, og muligens også en annen sportsbil.

Neste generasjon

Det våre spionfotografer har tatt bilde av her, kan se ut som en lettere redusert A6. Men under A6-skallet finner vi Audis nye plattform, som skal være basis for neste generasjon A4 og A6. Neste A4 ventes høsten 2008, og A6 i 2010.

3-serie og CLK-konkurrent

Men før disse kommer coupéen A5. Den får designtrekk fra Audis Nuvolari quattro-konsept, noe vi også så på Shooting Brake. A5 skal posisjoneres mellom A4 og A6, den blir en rommelig fireseter som går i direkte konkurranse med BMW 3-serie coupé og Mercedes-Benz CLK.

Våre kilder antar at A5 kommer høsten 2007, og at den - som konkurrentene - også vil komme som cabriolet. Sistnevnte vil da overta for dagens A4 cab.

VW skal også ha

Volkswagen vil naturligvis også benytte seg av den nye plattformen. I 2007 vil de vise en bil som skal plasseres mellom Passat og Phaeton, og denne antas å bli noe større enn Audi A5.

Denne får også muligens fire dører, og går dermed inn i den samme gjengen som Mercedes-Benz CLS og Porsche Panamera.

 

knut.arne.gl[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning