Monaco Grand Prix:

ÅRETS VIKTIGSTE LØP

Monaco Grand Prix er løpet alle har aller mest lyst til å vinne. I år blir det vanskeligere enn noen gang.

Publisert Oppdatert

imgEn seier i Monaco Grand Prix står øverst på alle Formel 1-føreres ønskeliste. Dette er glamourens Grand Prix, og sesongens viktigste løp. Men det er også det vanskeligste. Egentlig skulle det ikke ha vært kjørt Formel 1 i Monaco, for banen tilfredsstiller ikke dagens sikkerhetsbestemmelser. Men siden det er Monaco, velger man å se litt gjennom fingrene - Monaco er jo synonymt med Formel 1.

 

Forbikjøringer er nesten en umulighet på de trange gatene, så lørdagens kvalifisering har stor betydning. De nye reglene - førerne har kun én runde på seg til å klare en bra tid og det er ikke tillatt å fylle bensin mellom kvalifiseringen og løpet - blir en stor utfordring for førerne i Monaco.

 

De nye reglene har skapt spennende løp så langt denne sesongen. Noen har hatt en rask bil (mindre drivstoff på tanken = lettere bil) til å begynne med, men har da måttet fylle bensin tidlig i løpet, mens andre har valgt å gjøre det motsatt.

Hva med Monaco?

I Monaco er det svært vanskelig å foreta forbikjøringer, dermed er alfa omega å starte først i feltet. Men hva hjelper det, hvis man må inn for et tidlig depot-stopp, og dermed kommer ut igjen langt bak i feltet?

 

img- I noen av løpene i år har visse team ofret en bra startoppstilling for å ha en god strategi i løpet. Det har man ikke råd til i Monaco. Her må man starte høyt oppe på griden, uttalte Williams-fører Juan Pablo Montoya i et intervju med Autosport i går.

 

Men man kan ikke kjøre kvalifiseringen med nesten tom tank, for da hjelper det ikke å starte langt fremme. Montoya tror de fleste teamene vil satse på en tre stopp-strategi.

 

- Det kommer til å bli vanskeligere enn noen gang denne sesongen. Uansett bør det bli interessant for tilskuerne under kvalifiseringen på lørdag, sa Montoya.

 

Kanskje vi til og med får se noen som satser på planlagte pit-stopp for første gang på mange, mange år.

imgBegynner på torsdag

Treningen og den første kvalifiseringen begynner allerede på torsdag.

 

Fredagen er fridag.

 

Lørdag klokken 14.00 starter den siste kvalifiseringen.

 

Løpet starter søndag klokken 14.00.

 

Både kvalifiseringsløpene og selve løpet sendes direkte på TV 2.

 

Michael Schumacher har vunnet de tre siste løpene, men ligger fortsatt bak Kimi Räikkonen i sammendraget. Nå jakter Schumi både på VM-ledelse og sin sjette seier i Monacos trange gater.

 

RELATERTE SAKER:

- F1 mot nye markeder

- Hvor gode er Ferrari?

- Alonso på hjemmebane

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning