IKKE STCC PÅ VÅLER:

Åpner for 2007

Adminstrerende direktør i STCC, Richard Schultz, åpner for at mesterskapet kan komme tilbake til Vålerbanen i 2007.

Publisert Oppdatert

 

-Grunnen til at vi ikke kjører STCC i Norge i år er at det ikke er noen norske førere eller noen stor interesse fra Norge. I fjor kom det veldig få tilskuere så vi satt en del krav til arrangøren. Det var blant annet at minst tre nordmenn måtte kjøre STCC på Våler, samt at de norske bilimportørene støttet arrangementet. Det har man ikke fått til, sier Richard Schultz til Vi Menn.

 

Tommy Rustad skal som kjent kjøre rallycross i år, og ingen andre nordmenn er klare for STCC. Noen førere prøvde å få til en gjesteopptreden på Våler, men fikk det ikke til.

 

-De norske bilimportørene burde ha kjøpt billetter og gjort noe rundt STCC på Våler, men så vidt jeg vet var det bare Volvo som hadde planer om det i år, fortsetter Schultz.

 

Han åpner imidlertid for muligheten om å kjøre i Norge i 2007.

 

-Kommer det noen norske førere til STCC er det selvsagt interessant. Samtidig er det jo spennende planer om et norsk nasjonalanlegg i motorsport som vi følger med på. Vi vil gjerne kjøre i Norge hvis interessen fra nordmenn er der. Arrangementet på Våler i fjor var veldig bra og banen er godt likt av alle i STCC.

 

Skuffet

Erik Dobloug fra Vålerbanen er skuffet over avgjørelsen om at det ikke blir STCC på Våler i år.

 

-Vi forklarte for en stund tilbake at det ikke kom tre nordmenn til start i sommer, og da sa STCC-organisasjonen at det ikke var noen forutsetning lenger. I styret hos oss ble det besluttet å arrangere STCC også i år, men da sa svenskene plutselig nei, sier Erik Dobloug.

 

Han håper de kan komme til en enighet om å arrangere STCC i år likevel, men er ikke optimist.

 

-Flere team ønsker å kjøre på Våler og vi hadde spennende planer for årets løp. Dessuten er det usikkert om Gotland Ring blir FIA-godkjent slik at STCC kan kjøre der. Kanskje de kan kjøre på Våler i stedet, men jeg tør ikke å si at døra står på gløtt.

 

Vålerbanen investerte millionbeløp i banen i fjor og håpet å spre kostnadene over flere år.

 

-Vi er skuffet over avgjørelsen til STCC. Vi tapte en del penger på STCC i fjor, men hadde troen på at interessen skulle ta seg opp etter hvert.

 

[email protected]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning