Kenneth Gundersen er Norges beste på motorsykkel:

ANONYM ENER

Mens Pål Anders Ullevålseter kjører over Sahara og Kai Børre Andersen har skrevet proffkontrakt i roadracing, har det vært lite oppstyr rundt den beste motorsyklisten i Norge.

Publisert Oppdatert
img

20 år gamle Kenneth Gundersen er

Norges ener på motorsykkel.

Det kan synes som om norsk presse har glemt hvem som er den ledende motorsyklisten i Norge. Kenneth Gundersen ble i fjor nummer fem i verdensmesterskapet i motocross. Fjellhamar-gutten var den eneste som vant en VM-runde, utenom verdensmesteren Mickael Pichon som tok førsteplassen i de øvrige tretten rundene.

 

Alle er vi mektig imponert over Ullevålseters prestasjoner i ørkenen, og vi gleder oss over at Kai Børre Andersen skal kjøre VM i supersport denne sesongen, men det er litt urettferdig at Kenneth Gundersen bare ligger på tredjeplass i kåringen av Norges beste motorsyklist på Bikes hjemmeside - Pål Anders Ullevålseter hadde da vi sist sjekket 55 prosent av stemmene, Kai Børre Andersen 34 prosent, mens bare 9 prosent hadde stemt på Kenneth. Hvorfor ikke Rune Holta - vår VM-kjører i Speedway - var satt opp som ett av svaralternativene kan man jo bare lure på.

 

Blant de nominerte i kategorien "Åpen klasse" under Idrettsgallaen på Hamar var Pål Anders Ullevålseter nominert for sin niendeplass i Dakar, sammen med blant andre Bjørn Rune Gjelsten og Petter Solberg (som vant prisen). Hvorfor var ikke Kenneth Gundersen blant de nominerte?

img

Kenneth kjører VM i motocross for Kawasaki

Kjører mot de beste

I motorsport er det et virvar av klasser og mesterskap, og det er vanskelig å vite hvilket mesterskap som har mest prestisje. Men i motocross er det enkelt, for det er kun 250 ccm som har status som VM-klasse, og det er nettopp der Kenneth kjører.

 

Tilskuertallene ligger på mellom 25 000 og 70 000 og alle løpene blir sendt direkte på Eurosport - i likhet med MotoGP, som er den mest prestisjefylte klassen i roadracing, med Valentino Rossi, Max Biaggi, Kenny Roberts junior og de andre. Trolig er Rossi et mer kjent navn i Norge enn Kenneth Gundersen, og da kan man jo stille spørsmål ved om media gjør en god nok jobb.

 

- Jeg føler meg ikke glemt, men jeg er enig i at det kunne ha vært mer dekning i norske medier. Men i motsetning til for eksempel Pål Anders har ikke jeg noen norske sponsorer, så jeg trenger ikke mediedekning. Jeg jobber for en MC-fabrikk og profileres mest internasjonalt, sier Kenneth Gundersen til Vi Menn Online.

 

img

Motocross på høyt nivå er kostbart. Kawasaki bidrar med

millioner, slik at Kenneth Gundersen og hans team-

kamerater kan kjøre VM.

Spesielt i Nederland og Belgia er Kenneth Gundersen en profilert utøver, og mye mer kjent enn i Norge.

 

- I Norge er man mest opptatt av langrenn og skøyter, ler Kenneth.

Håper på gull

Kenneth Gundersen håper på gull i årets sesong, som teller 14 VM-runder. Pichon er favoritt, men Kenneth mener han kan vinne.

 

- Jeg har tro på det. Jeg er i hvert fall én av to-tre stykker som har mulighet til å slå Pichon. Både sykkelen og jeg har utviklet oss mye i løpet av vinteren.

 

VM-sesongen begynner den 30. mars i Spania. Høydepunktet for oss nordboere er den svenske runden i Udevalla den 6. juli. Vinner Kenneth Gundersen der, får han kanskje den oppmerksomheten han fortjener?

 

[email protected]

 

RELATERTE SAKER:

- Slik følger du Dakar-Rally

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning