Amerikaner til angrep

Dodge tar med seg en helt ny Journey til Frankfurt. Det betyr at de skal angripe Outlander, RAV4, og de andre bilene i samme klassen. Men blir det en reise med lykkelig utfall?

Bilen stiller i klassen med de mestselgende bilene på markedet. Det er mini-SUV-ene som skal få konkurranse, eller gjør de det?
Bilen stiller i klassen med de mestselgende bilene på markedet. Det er mini-SUV-ene som skal få konkurranse, eller gjør de det?
Publisert Oppdatert

Journey som modell er ikke ny, men dette er en ny modell av Journey. For første gang vises den, og det i Frankfurt. Det er ensbetydende med at bilen også skal ut på det europeiske markedet.

Noen gode indikasjoner om hva den skal inneholde på denne siden av dammen har vi ikke fått, men derimot vet vi masse om hvordan den blir "over there".

Bilder: Dodge Journey
Frankfurt 2007 - Alle bilnyhetene

Dodge er derimot veldig påpasselige med å fortelle om alt utstyret, og alle sikkerhetsanordningene bilen vil innhold. Vi får blant annet høre om lagringsbokser med kjøling under benene, og vi får høre om alle de fantastiske setekonfigurasjonene. Om firehjulsdrift og sterke motorer - bensinmotorer. Men vi er ikke urolige. Vi, som Dodge, vet at om den skal lykkes på denne siden, så er det diesel som gjelder, og vi får til slutt vite at den også vil bli å få med en 2-liters diesel for vårt marked. Den skal kobles til en 6-trinns manuell, eller 6-trinns automatkasse. Maskinen yter 140hk, og vi er ikke fremmed for å tro at også Dodge har hentet sin motor fra VW-konsernet. Foruten denne dieselen, så blir det også en 2,7-liters Flexi-Fuel (E85) å få. I Europa er firehjulsdriften en selvfølge, men i USA blir den også å få med tohjulsdrift.

Når bilen nå vises i Frankfurt, så er det faktisk som 2009-modell. Bilen lanseres først på det amerikanske markedet neste sommer, og deretter står vi for tur. Priser og eksakte spesifikasjoner er derfor altfor tidlig.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning