Spania Grand Prix:

ALONSO PÅ HJEMMEBANE

Til helgen skal Fernando Alonso kjøre Formel 1 hjemme i Spania. Spanjolenes Formel 1-interesse har aldri vært større, men det er lite trolig at hjemmepublikummet får mye å juble for.

Publisert Oppdatert
img

Alonso i Malaysia, hvor han ble nummer tre.

Tradisjonelt har Formel 1-interessen vært heller laber i Spania - flere av historiens dårligst besøkte F1-løp har funnet sted i Spania.

 

I år blir det annerledes, og det er ventet "fullt hus" på Circuit de Catalunya førstkommende søndag. Årsaken heter Fernando Alonso. 21-åringen har nærmest skapt F1-feber i Spania med sine oppløftende resultater denne sesongen.

 

Da han startet i Malaysia Grand Prix fra pole position, satt hele 8 prosent av Spanias befolkning foran skjermen. Da løpet nærmet seg slutten, og det begynte å bli klart at Alonso lå an til en pallplassering, steg seertallene til svimlende 38 prosent. Det er omtrent på nivå med nordmenn og skisport

 

img

Nigel Mansell og Ayrton Senna hjul mot hjul

på Circuit de Catalunya i 1991.

Fernando Alonso har i år bevist at han er en mann for fremtiden. Dette året kjører han for Renault - samme team som han var testfører for i fjor. Alonso debuterte i Formel 1 allerede som 19-åring, da han kjørte Minardi i 2001. Tidligere har han blitt nummer fire i F3000, vunnet Formula Nissan og er flere ganger spansk mester i gokart.

Alle kjenner banen godt

Vi tror ikke Renault vil hevde seg så bra i Spania som tidligere i sesongen. Noe av grunnen til at Renault har gjort det såpass bra, er at de har valgt å teste fredag morgen, og ikke mellom løpene. Dermed har de fått ekstra god kjennskap til banen rett før løpene.

 

Men førstkommende helg kjenner alle teamene løpsbanen veldig godt - det er nemlig i Barcelona teamene ligger og tester hele vinteren, og dermed mister Renault sin fordel.

img

Michael Schumacher vant en av sine største seire

her i 1996. Her passerer han Jacques Villeneuve

i regnværet.

Ferrari med ny bil

Favoritten er Ferrari, med deres nye bil. Bilens holdbarhet er et usikkerhetsmoment, men jeg tror ikke Ferrari ville stilt til start med den nye bilen, dersom den ikke var tipp topp.

 

På testene har den nye bilen fått hard konkurranse av McLaren-bilen, men også McLaren kommer med en ny bil senere i sesongen. Det blir spennende å se hvordan denne vil klare seg mot den nye Ferrari'en.

Fine fighter

Vi har fått se mange fine fighter opp gjennom årene på Circuit de Catalunya. Nigel Mansell mot Ayrton Senna nedover den lange rettstrekningen i 1991 er legendarisk.

 

La oss håpe det blir kniving i Barcelona nå til helgen også!

 

img

Fernando Alonso er hjemmefavoritt, men vi tror ikke Renault

vil være blant de beste i Spania.

Det var for øvrig på denne banen Michael Schumacher kjørte sitt kanskje beste løp noensinne - det var i 1996, det sprutregnet og Schumacher var totalt overlegen, selv om han kjørte en underlegen Ferrari.

 

RELATERTE SAKER:

- Formel 1 inntar Europa

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning