ALFA ROMEO 156 CROSSWAGON

ALFA PÅ STYLTER

På Genève-messen vil Alfa Romeo vise en 156 med høyere bakkeklaring og firehjulstrekk. Produksjon er allerede bestemt, og salgsstart blir i høst.

Publisert Oppdatert

Det begynner å bli noen år siden sist Alfa Romeo kunne tilby firehjulstrekk i sine biler. De siste var Alfa 155 Q4 og 164 Q4, vanlige personbiler med et avansert 4x4-system, oppsatt med vekt på det sportslige. Nå kommer altså Alfa Crosswagon, heller ikke denne noen utpreget terrengbil.

Avansert 4x4

Crosswagon følger samme oppskrift som vi har sett på blant andre Volvo XC70 og Audi Allroad. Det meste er urørt fra den opprinnelige modellen, men firehjulstrekk, høyere bakkeklaring - hele 6 cm mer enn en vanlig 156 - og større og mindre visuelle endringer skal gi den et røffere preg.

De nederste delene av støtfangerne er ulakkerte og har fått litt beskyttende aluminium. Et sett sideskjørt med aluminiumsprofiler er også på plass for å beskytte karosseriet mot omgivelsene.

Firehjulstrekk-systemet er også i Crosswagon av den mer avanserte sorten. En torsendifferensial - som også brukes av blant andre Audi - fordeler i utgangspunktet mest kraft til bakhjulene, men skal raskt og effektivt omfordele drivkreftene når det trengs. Systemet samarbeider også med elektronikk for å optimalisere kjøreegenskapene, og skal være både trygt og morsomt i praksis.

Diesel

Alfa Crosswagon skal, på tross av den forhøyede bakkeklaringen, fortsatt by på kjøreegenskaper i Alfa Romeo-tradisjon. En rekke endringer i hjulopphenget skal ifølge produsenten bidra til at sportsligheten fortsatt er til stede, selv om dette kanskje ikke vil være førstevalget for asfaltracing.

Motoren i Crosswagon sier også sitt om den posisjonen bilen skal ha i markedet. Den 1,9-liter store, firesylindrete JTD-turbodieselen er sannsynligvis ikke det som klinger best i Alfisti-ørene, men med 150 hk og 305 Nm burde det være krefter nok for de fleste utfordringer hverdagen har å tilby.

[email protected]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning