Abt oppgraderer Audi TT

Den tyske tuneren Abt måtte selvsagt også bearbeide den nye Audi TT en smule. 355 hk kan jo bli artig.

Abt Audi TT
Abt Audi TT
Publisert Oppdatert
Abt Audi TT
Abt Audi TT

Den nye TT er i ferd med å overta som det heteste utgangspunktet på tuningfronten. Det er i hvertfall mange som har sagt ifra at de snart er ferdige med sine "oppgraderinger" av bilen.

- Det beste utgangspunktet
Abt har lang tradisjon som tuner av blant annet Audi, Volkswagen, Skoda og Seat. De har hatt stor suksess i DTM-racing med Audi TT, og Abt sier selv at de har et veldig spesielt forhold til TT.

- Den nye Audi TT er det beste utgangspunktet vi kan forestille oss for en perfekt bil, sier Abt-sjef Hans-Jürgen Abt i en pressemelding.

Opptil 355 hk
De har jobbet en del med bilen. Toppmodellen Abt TT-R har en kompressormatet og ellers relativt tungt modifisert utgave av den 3,2 liter store sekseren som vanligvis gir 250 hk. Etter Abts endringer gir den 355 hk, noe som reduserer 0-100-sprinttiden fra 5,9 til 5,1 sekunder. De leverer også en kompressormatet variant på 310 hk.

Den turbomatede toliteren er jo etter hvert blitt et velkjent trimmingsobjekt, og Abt øker de originale 200 hestekreftene og 280 Nm til 270 hk og 350 Nm. De har også en 240-hesters variant av motoren, som i tillegg kan kjøres på vanlig 95-oktan. Med tilhørende girkassemodifikasjoner reduseres dessuten forbruket markant.

Noen plastbiter
I tillegg til ekstra krefter, har Abt gitt bilen et delvis nytt utseende. En ny grill og ny frontfanger gjør den med aggressiv, sideskjørtene følger opp bilens standardlinjer og tunerens nye støtfangere samtidig som de legger bilen nærmere bakken, og en ny bakfanger med integrert diffuser, samt en hekkvinge avslutter de hele. Vingen bak er for øvrig ikke nedfellbar slik originalen er, noe Abt hevder både gir et tøffere utseende og i større grad bidrar til forbedret marktrykk i høy fart.

Tunerens nye eksosanlegg med to doble utblås frigjør lyd og kraft. De har satt på sitt egenutviklede understellssett som både ser gromt ut og skal gjøre bilen med sportslig på veien, og med deres egne 19-tommere skodd med 255/35-dekk er jo resultatet ganske så ålreit.

Mer på www.abt-sportsline.de

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning