5-Serie med mer plass

BMW tester sin neste modell på vinterføre. PAS, som den kanskje skal hete, blir en slags høyreist 5-Serie for familien.

BMWs kommende PAS blir utseendemessig en slags blanding av 5-Serie og X5. Foto: Automedia
BMWs kommende PAS blir utseendemessig en slags blanding av 5-Serie og X5. Foto: Automedia Foto: © Automedia
Publisert Oppdatert
Slik antar Automedias tegnere at BMW PAS blir seende ut. Ikke spesielt spennende, spør du oss. Illustrasjon: Automedia
Slik antar Automedias tegnere at BMW PAS blir seende ut. Ikke spesielt spennende, spør du oss. Illustrasjon: Automedia Foto: © Automedia

Spionbilder: BMW PAS

I flere år har det dryppet inn spionbilder av en litt snodig BMW på test. I begynnelsen var det mye som tydet på at den kommende BMW-modellen, kjent som RFK, V5 eller PAS, skulle være en slags direkte konkurrent til Mercedes-Benz R-Klasse.

Kombicoupé-5-Serie
Men BMW liker å overraske. Mange trodde jo lenge at X6 skulle være en slags firedørs coupévariant av 5-Serie, i samme stil som Mercedes-Benz CLS, også.

For PAS, som det for øyeblikket er mest sannsynlig at den nye og familievennlige modellen skal hete, blir svært lite MPV-aktig i formen. Den likner mer på en kombicoupévariant av 5-Serie med høyt tak.

Litt vel kjedelig?
Dermed blir den mer rommelig enn den kommende X6, og mer kompakt enn rivalens R-Klasse. Og dette passer vel kanskje bedre med BMWs sporty image enn en fullblods MPV.

Men om vi skal være ærlige, håper vi den blir et par hakk mer spennende å se på enn det denne prototypen viser. For ikke nok med at profilen er noe snodig - den ser jo ut til å bli veldig traust.

Bilen blir i hvertfall tilgjengelig med de fleste av motorene som nå finnes i 5-Serie, og både teknikken og det meste av interiøret hentes også derfra.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning