ABT AS400

400 HK I A4

Var ferielønnsutbetalingen god i år? Og fikk du mye igjen på skatten? Har du i tillegg lyst på en unik Audi A4 med prestasjoner som overgår det meste, kan du trygt lese videre.

Publisert Oppdatert

Tyske Abt har foredlet Audi og VW i en årrekke. Dessuten gjør de det stort i DTM, og har en lang og suksessrik racinghistorie å se tilbake på. Nå skal de bygge en liten serie med høyforedlete A4-er, beregnet for de med sans for det lille ekstra og store bankkonti.

400 hk, 500 Nm

Under A4-panseret finner vi den 2,7 liter store biturbomatede V6-motoren som vi tidligere har sett i andre Audi-modeller. Abt har modifisert den litt både her og der, med 400 hk og 500 Nm som resultat.

Abt AS400 - som er navnet på kreasjonen - setter kreftene i bakken gjennom alle de fire atten tommer store hjulene med Abts egen felgdesign, skodd med dekk i profilen 255.35. Dermed gjør den 0-100 km/t unna på 4,7 sekunder, og toppfarten skal være 290 km/t.

Mer enn krefter

AS400 handler ikke bare om motor. Understellet er stivere og lavere, og bremsene er tilpasset de økte kreftene. Et firerørs eksosanlegg, en ny grill og full kjolepakke rundt om, pluss en liten hekkvinge, gjør også sitt til at bilen står ut fra mengden.

Også innvendig har Abt satt spor etter seg. Bilen er utstyrt med firmaets egne dørterskellister, instrumenter - speedometeret er for øvrig gradert til 320 km/t - og pedaler.

Lyst på mer?

Denne spesialversjonen av A4 skal kun bygges i 25 eksemplarer, og er bare tilgjengelig som stasjonsvogn. Prisen er voksne 94 900 euro før avgifter, eller snaut 800 000 kroner om du vil.

Dersom dette ikke er nok, kan du krysse av for enda heftigere bremser og 19-tommers felger med 255.30-dekk rundt om.

 

Og ikke minst kan du bestille spesialversjonen av spesialutgaven med 450 hk, dersom 400 blir for lite.

 

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning