308 for sju

Vi hadde stor sans for Peugeot 307 SW. Den var både velkjørende og praktisk, og muligheten for sju seter er også kjekt. Nå kommer oppfølgeren.

308 SW er større enn den vanlige 308, og mye mer praktisk. Delt bakluke er blant de mange kjekke detaljene.
308 SW er større enn den vanlige 308, og mye mer praktisk. Delt bakluke er blant de mange kjekke detaljene.
Publisert Oppdatert

Bilder: Peugeot 308 SW
Alle nyhetene fra bilmessen i Genève 2008

Den nye Peugeot 308 SW skal vises på den kommende Genèveutstillingen. Bilen er, som navnet antyder, en praktisk og familievennlig avart av den vanlige 308.

Rommelig og fleksibel
Oppskriften er den samme som for 307 SW. Den mer høyreiste bilen har et enda større glasstak, tre individuelle bakseter på andre rad, og mulighet for to ekstra seter bakerst. I utgangspunktet er bagasjerommet i femseteren på voksne 573 liter, og legger du ned baksetene får du 1736 liter å fylle.

Passasjersetet foran kan også legges ned, så du får inn saker som er opptil 3,1 meter lange. Du kan hive ut enkeltseter etter behov, eventuelt flytte de to ytre setene på andre rad litt inn mot midten for å gi passasjerene skikkelig god plass.

Større
307 SW var rommelig, og 308 SW skal ha fått enda mer innvendig plass. Den er 4,5 meter lang - rundt sju centimeter lengre enn forgjengeren - og bredden er økt med fem centimeter. Det borger godt for dem som trenger å ha tre barneseter i bredden. Lavere tyngdepunkt og økt sporvidde i forhold til 307 SW burde også gi en mer voksen og komfortabel oppførsel på veien.

Sammenlignet med den vanlige 308, er akselavstanden på SW økt med ti centimeter, og overhenget bak er økt med 12,4 centimeter.

Stort utvalg
Peugeot sier at det blir mange muligheter for å skreddersy 308 SW, med flere utstyrsmodeller og en rekke ting på ekstrautstyrslista. Motorutvalget blir også omfattende; dieseltilbudet består av tre motorer fra 90 til 136 hk, og bensinutvalget består av fire maskiner fra 95 til 174 hk. Automatgir blir også tilgjengelig på flere av modellene.

308 SW kommer for øvrig hit til høsten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning