Norges yngste:

15 ÅR OG KARTLESER

Mads Østberg er bare 15 år, men er likevel med og kjemper om NM-gullet i rally. Som Norges yngste er han kartleser for pappa Morten.

Publisert Oppdatert

img- Jeg er fornøyd. Det går som forventet egentlig, sier en beskjeden Mads Østberg.

 

De som fulgte NRK-sendingen fra Rally Snøfreser'n søndag, kunne se at det gikk svært så bra for den ferske kartleseren, som sammen med pappa Morten Østberg kjørte inn til fjerdeplass i den andre NM-runden.

 

"Hårnål venstre. Bruk håndbrekk og husk å kløtsje, så du ikke kveler motoren", fikk vi høre Mads si på TV - en 15-åring som forteller faren sin hvordan man skal kjøre bil.

 

- Det med håndbrekket stod i notene, men det med kløtsjen kom jeg på å si selv, forteller Mads.

 

- Jeg er veldig imponert, men nå er jo jeg faren hans, så jeg har lett for å bli imponert, sier Morten Østberg.

 

imgI sin eks-Petter Solberg-Subaru Impreza WRC kjemper Morten Østberg om NM-gullet i rally mot blant andre Henning Solberg.

 

- Mads er med på notene hele veien, og om et par løp tror jeg det kommer til å bli helt rått, fortsetter Morten.

 

Men i den neste runden, Rally Finnskog Norway, får ikke Mads være med. Rally Finnskog teller nemlig i EM, og da sier reglene at også kartleseren må ha førerkort.

Vil kjøre selv

Mads Østberg håper selv å få sitte bak rattet, når han blir gammel nok. I oktober fyller han 16, og da skal han begynne å kjøre rally i Sverige med en Opel Ascona.

 

- I Sverige kan man kjøre rally som junior fra man er 16. Jeg synes det er utrolig morsomt å være kartleser, men det er sjåfør jeg helst vil bli, avslutter Mads Østberg.

 

RELATERTE SAKER:

- Sesongdebut i gruppe N

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning