Båtpleie

Fin finish

Hvordan klarer alt-i-ett båtpleiemidler seg mot klassiske separate?

Båtpleiemilder
Test
Båtpleiemilder Test Foto: Terje Haugen
Publisert Oppdatert

Vi har sett nærmere på nye produkter og løsninger fra amerikanske Meguiars og tyske Holmenkol, som begge har tilsynelatende supereffektive alt-iett-løsninger til den synlige delen av båtpleien.

Referansen er Watskis (fra International) klassiske universalløsning, med separat vask, rubbing, voks og polish - noe de fleste båteiere kjenner til i en eller annen form.

Guide til vinterklar båt: Slik tar du vinteropplaget selv

Sammenligningen er basert på både tidligere og nye erfaringer med produktene, og inkluderer ikke mer vitenskapelige målinger av for eksempel holdbarhet. Å passe på at båten får jevnlig vedlikehold er regnet som godt sjømannskap, hvor vinterkonserveringen og vårpussen er skippertakene mange båteiere må igjennom hvert år.

Men hvordan skal du best ta vare på selve finishen? I båtutstyrsforretningene finnes en mengde båtpleieprodukter som kan hjelpe, men sammenhengen mellom pris og kvalitet er som kjent ikke alltid like åpenbar. Ønsket om et skinnende skrog behøver kanskje ikke bety bunnskrapt kiste og skrantende familieliv fordi du har skiftet adresse til havna. Finnes det raske og smarte løsninger?

Klikk på testene nedenfor og les vår vurdering

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning