Zodiac Medline II C

Badebryggen

Kjøreopplevelsen uteblir, men for fine sommerdager er Medline II Compact mer enn godt nok egnet.

Publisert Oppdatert

Konsept

Da vi for et par år siden kjørte Zodiacs størstemann i serien, Medline III, fikk vi raskt et inntrykk av hvilken kundegruppe franskmennene forsøkte å nå. Zodiac Medline II er en RIB som trives best der vannet er relativt rolig og solen skinner konstant.

Som sin storebror, er båten også utstyrt for soling, bading og lekne dager på sjøen, men Medline II har heldigvis ikke like mange løse effekter om bord som gjør båtlivet slitsomt i over 20 knop. At båten er rendyrket, er dens største styrke.

Sjøegenskaper: 2

Sjøegenskapene er vel Zodiac Medline IIs største ankepunkt. Er det aktiv kjøring i bølgene du ønsker, skal du finne noe annet i Zodiac-stallen, eller lete helt andre steder, for Medline er som først antydet bygd for kosekjøring til favorittholmen og tilbake.

Skroget er moderat vinklet og har god bæring i hekken, noe som gjør planingsterskelen lav også med mindre motorisering enn 90-hesteren der bak. Ulempen er bankete gange i bølgene og null powertrimeffekt, og pontongene sleper i vannet til enhver tid.

RIB'en ligger rimelig horisontalt i svingene, men propellen spinner ut nesten uansett. Til gjengjeld er båten stabil som en brygge, og er trygg å kjøre for alle, noe som gjør den til en fin begynnerbåt. Fenderne er som kjent alltid ute!

Førerplass: 4

I RIB-sammenheng er førerplassen i Zodiac Medline II faktisk helt brukbar, spesielt når du benytter deg av den oppvippbare sitteklaffen i benken. Da får beina bedre plass, og du har en mer naturlig avstand til ratt og girspak. Om to personer skal sitte beskyttet bak vindskjermen, må de sitte tett sammen. Oversiktlige instrumenter og fine koppholdere teller opp.

Plass: 4

Zodiac Medline II har pontonger i PVC og virker kompakt sammensatt. I dekket er det støpt inn ett stort og ett mindre stuverom som gir orden i sysakene, og helt fremme har båten et stuverom med integrert dreggløsning, der dreggen henger klar for å kastes ut.

Over det hele legges solmadrassen, som med innleggsplate strekker seg helt bak til styrekonsollen og gir fin plass til minst to voksne personer. I dørken er det feste for bord, og i siden er det innstøpt drenerbare koppholdere.

At solen står høyt i kurs der sør, er også førerbenken et eksempel på. Zodiac har en kombinert solseng og førerbenk med en vippbar ryggstøtte som kan vippes fram og tilbake avhengig av aktivitet.

Et noe rotete stuverom med batteriefeste skjuler seg under solsengbenken. Som ekstrautstyr får du med en targabøyle med lanterner, noe som både er praktisk og ser bra ut.

Stuveplass: 4

Tilstrekkelig med stuveplass, men som i de fleste RIB'er er det mindre stuvemuligheter enn i "vanlige" båter.

Motor: 4

Zodiac Medline II får greit med trøkk fra Evinrude 90 hk totakten. Motoren hoster litt, som en totakter skal, og den bruker nok litt olje, men den virker frisk.

Fart og støy: 3

Moderat støy til E-tec å være. Toppfarten på 34,9 knop er godkjent.

Økonomi: 4

Zodiac er et kjent merke med god bruktverdi. Forbruket til totakteren bak har mindre å si i den sammenhengen.

Zodiac scorer mest på interiør og har smarte og ryddige løsninger om bord, samt sosial familieprofil. Kjøreegenskapene er ikke mye å juble over, men som badebåt å regne er Zodiac Medline II et fint objekt å begynne med.

Pris: 247900 m/ E90 Evinrude. Fische Marine AS: www.fischemarine.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning