Viknes 1080 sjøsatt

Viknes 1080: Verdenspremiere i Bergen

Den nye, store Viknes 1080-modellen stiftet bekjentskap med det våte element i dag. Nå skal båten gjøres klar for ”Dra til sjøs”-utstillingen i Bergen. Der får publikum se nyheten for aller første gang.

Publisert Oppdatert

Byggenummer 1 skal etter Bergens-utstillingen lastes opp og sendes videre til Bella-utstillingen i København. Byggenummer 2 skal til "Sjøen for alle" på Lillestrøm og her vil den bli en av de mest attraktive nyhetene.

Viknes 1080 blir den første Viknes-modellen med skyvedør i styrbord side. Sidedekkene er nedsenket og rundt hele fordekket blir det en lav skansekledning. Instrumentbordet er helt "up-to-data" - blant annet med plass til en stor, integrert kartskjerm.

Planløsningskonseptet fra 1030-modellen er ytterligere utviklet. Bak skipperstolen er et voksent, komplett pantry. I motsatt side er det en stor sittegruppe og akter i styrehuset er nedgangen til akterkabinen. Båten byr på tre sovelugarer og et stort toalettrom. Med andre ord har nyskapningen full bo- og turkomfort for hele familien. Det store akterdekket nås også gjennom en stor skyvedør i akterkant av dekksalongen.

Båten hadde sin første sjøsetting tirsdag denne uken.

- Det var bare en kort tur i vannet for å sjekke at båten trimmer som forventet, forteller daglig leder hos Viknes, Jan Inge Sivertsen. - Nå skal båten ha noen justeringer før den skal ut på bøljan blå for de første interne testkjøringene.

Tekniske data
  • Lengde: 11,40 m (11,90 m med plattform)
  • Bredde: 3,62 m
  • Motor: 369-466 hk innenbords diesel
  • Ant. køyer: 3x2

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning