Viking 60c

Viking 60c: Båt for storfiskerne

Viking produserer store havfiskebåter i størrelse 45 til 82 fot. Oppsiktsvekkende båter med helt spesielle egenskaper, og nå er en ny 60-foter på gang.

Publisert Oppdatert

Viking 60c er en ny modell i en lang rekke spektakulære båter fra produsenten som holder til i New Jersey. Verftet har drevet båtproduksjon i 43 år, og konsentrerer seg i første rekke om store båter i amerikansk havfisketradisjon.

60 Convertible er en typisk båt i så måte. Det er lagt vekt på stor plass i cockpiten, og dekket er klargjort for innfesting av fiskestoler. Her er det også store rom for lagring både av fangst og agnfisk. Hekken er gjort så lav som praktisk mulig, slik at det skal være enkelt å få fangsten om bord.

Tårnet om bord i havfiskebåter har mange funksjoner ved siden av å fungere som observasjonspost. Flybrigden har førerposisjon, og plass til passasjerer som ikke deltar aktivt i fisket. Der har de god oversikt, samtidig som taket beskytter mot solen og høyden mot sjøsprøyt.

I motorrommet sitter det kraftig maskineri; standard er to MAN CRM 1550 hk common rail dieseler, med to 1825 hk Caterpillar C32A dieseler for de mer krafthungrige. Med den minste motorpakken er marsjfarten 32,5 knop, mens toppfarten er oppgitt til 37 knop. Med de største motorene oppgir Viking marsjfart på ca. 35 knop og toppfart på drøyt 40 knop.

Viking produserer båter i størrelse 45-82 fot, og den nye 60-foteren kommer også i en Enclosed Bridge-versjon (60eb) som er mer egnet som turbåt enn c-versjonen.

Tekniske data: Viking 60c

  • Lengde: 18,48 m
  • Bredde 5,72 m
  • Dyptgående: 1,55 m
  • Vekt: 41 400 kg (med drivstoff)
  • Drivstoff: 6130 l
  • Produsent: www.vikingyachts.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning