Vator 27

Vator 27: Skjærgårdskrysser

Vator er kanskje ikke det mest kjente båtmerket fra Finland. Men verftet har en lang båtbyggertradisjon som nå tas opp igjen med Vator 27.

Publisert Oppdatert

Den nye båten er en spennende miks av egenskaper og stilarter. Ut fra et norsk perspektiv, kunne man være fristet til å kalle båten en ny og moderne Fjord Terne-variant, men det ville ikke yte Vator 27 full rettferdighet.

Bruksområdet er i alle fall noe av det samme. Med sin lune hardtop-løsning og store aktersofa er Vator 27 egnet til skjærgårdsutflukter enten det er solskinn eller gråvær. I tillegg har den en liten kabin, som er godt nok utstyrt til å klare en overnatting for to personer. Her er det bysse og toalett, sistnevnte riktig nok ikke i et separat rom.

Skrogmessig faller Fjord Terne-sammenlikningen i fisk. Båten er i utgangspunktet utstyrt med en Cummins MerCruiser 320 hk diesel, som i kombinasjon med et dypt 23 graders v-bunnskrog sørger for en toppfart på 38 knop. Vator 27 skal i første rekke være en rask bølgedreper som sørger for komfortabel og hurtig transport, selv når været ikke er på sitt beste.

Utseendet er særeget, med moderne - nesten patruljebåt-liknende profil - og en avkuttet hekk som bringer tankene hen på mer klassiske båttyper.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning