Uttern D62 og Uttern T62

Uttern oppgraderer D62 og T62

Da Vi Menn Båt testet de nye Uttern-modellene i april, hadde vi innvendinger til noen av detaljløsningene om bord. Vi fikk svar på tiltale: To måneder etter hadde Uttern de oppgraderte versjonene på plass.

ENDRET: Utterns produktsjef Benoit Verly (til høyre) og Sven-Inge Skiftun, markedsansvarlig for Uttern i Norge, har sørget for raske forbedringer.
ENDRET: Utterns produktsjef Benoit Verly (til høyre) og Sven-Inge Skiftun, markedsansvarlig for Uttern i Norge, har sørget for raske forbedringer. Foto: Terje Bjørnsen
Publisert Oppdatert

Uttern D62 og Uttern T62 er årets to store Uttern-nyheter. Vi Menn Båt testet de to nyhetene i april, med godt resultat. Som vanlig når vi tester helt nye båtmodeller, er det likevel alltid noen detaljløsninger eller prioriteringer vi diskuterer med produsenten i forbindelse med testen.

- Vi synes innspillene fra Vi Menn Båt var viktige, og tok umiddelbare grep for å forbedre båtene på disse områdene, sier Utterns produktsjef Benoit Verly. I tillegg hadde Uttern også noen egne detaljer de ønsket å fikse på.

Da Vi Menn Båt testet de to nye Uttern-modellene, var det i første rekke kalesjeløsningen vi reagerte på. I løpet av kun to måneder har Uttern kommet frem med en ny og tvers gjennom moderne kalesje. I stedet for en flerdelt løsning med vanskelig trykknapper, er den nye kalesjen i ett stykke, har en lett, moderne duk og en enkel festeanordning.

FORBEDRET: En helt ny og moderne kalesje gir langt bedre totalinntrykk.
FORBEDRET: En helt ny og moderne kalesje gir langt bedre totalinntrykk. Foto: Terje Bjørnsen

Hører på båtjournalister

Et annet viktig punkt var materialkvaliteten på putene i den velutstyrte SE-versjon. Her har Uttern byttet ut de lyse stoffputene med et nytt vinylmateriale i en mørk beige farge. Det står bedre til skrogfargen og er langt mer slitesterkt, samt tåler søl og skitne føtter mye bedre.

- Vi synes dette er et godt eksempel på at båtprodusentene kan lytte på fornuftige innspill fra båtjournalister, og sammen med tilbakemeldinger fra forhandlere og kunder sørge for at sluttproduktet blir bedre. Det sier Sven-Inge Skiftun, som er markedsansvarlig for Uttern i Norge.

I tillegg til disse to hovedpunktene har Uttern gjort flere detaljforbedringer på luker, støtteløsninger for disse, samt en tilpasning av bordhøyden i cockpit for bedre spisekomfort.

Les mer

Bruktbåt: Uttern D55 og T55

Test: Yamarin 65 DC

Vi Menn Båt kjørte de oppgraderte Uttern-versjonene i juni, og kan konstatere at basisegenskapene er de samme gode som under testen i april:

TØFFERE: I SE-utgaven har Uttern skiftet til et nytt og langt mer bestandig putematerial.
TØFFERE: I SE-utgaven har Uttern skiftet til et nytt og langt mer bestandig putematerial. Foto: Terje Bjørnsen

Uttern D62 og T62 er etter vår oppfatning fortsatt gode familiebåter med fin motorisering og godt balanserte egenskaper, og oppgraderingen tar bort noen av de viktigste innvendingene Vi Menn Båt hadde mot modellene.

Les mer

Rimi-Hagens nye miljøyacht

Husk dette når du sjøsetter båten

Billigbåten som overrasker

GOD BASIS: De gode grunnegenskapene er fortsatt på plass.
GOD BASIS: De gode grunnegenskapene er fortsatt på plass. Foto: FOTO: Terje Bjørnsen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning