Standard Horizon GPS Chart CPF 300i

Mye for pengene

Testens rimeligste og enkleste.

IKKE AVANSERT: Standard Horizon-plotteren er ikke spesielt avansert, men det gir deg likevel mye for pengene.
IKKE AVANSERT: Standard Horizon-plotteren er ikke spesielt avansert, men det gir deg likevel mye for pengene. Foto: FOTO: Terje Haugen
Publisert Oppdatert

Tekniske data: GPS Chart CPF 300i

Skjerm: 7 tommer, 800x480 piksler

Kart: C-Map

Pris: kr 7690

Pris, kart: kr 1350 (lokalt) kr 2150.

Importør: www.seatronic.no (importør som driver direktesalg)

Produsent: www.standardhorizon.co.uk

Standard Horizon stiller også med en rekke produkter for fritidsbåtfolket, med blant annet VHF-er og AIS-mottagere på menyen. Produsenten gjør et stort nummer av at produktene dere er skikkelig vanntette, i alle fall de tre første årene.

Kombiplotteren Standard Horizon CPF 300i kommer inn i denne sammenhengen som en no-nonsense-maskin med en lettlest skjerm under alle forhold. Den kommer rigget med et 600 watts ekkolodd (50 og 200 kHz) og integrert GPS. Dermed blir dette først og fremst en god allrounder. Spesielt praktisk å kunne splitte skjermen, døpt «Split Screen», til for eksempel et havnekart og ett oversiktskart på samme skjermen.

Fra den tradisjonelle hovedmenyen velger du mellom grunnfunksjoner som kartplotter, ekkolodd eller radar, alt etter hva som er lagt til av ekstrautstyr. Maskinen er den eneste i denne testen som også stiller med såkalte softkeys, som er merkede knapper under skjermbildet. Disse får funksjoner ut fra hvilken funksjon som er aktuell. Dette er gjerne en funksjon som finnes på langt dyrere maskiner. Den har ellers fått 18 knapper om vi regner med den lille joysticken. Dette er i meste laget, men naturlig nok kjapt å bruke etter litt tilvenning. MOB-knappen er imidlertid lett å finne og markerer tydelig.

Kartografien er det C-Map som står for. Dette er en semiproff variant som gjør avstanden mellom papirkartet og skjermen nokså liten. Det er kort fortalt svært mye informasjon i disse kartene.

I selskap med de andre maskinene er ikke Standard Horizon den kjappeste til å tegne opp nye bilder. Den trenger noen sekunder på å tegne opp grafikken etter for eksempel zooming, men den holder koken under vanlig kjøring. Selve monteringen kan gjøres flush eller frittstående. Om vi først skal pirke på noe her så må det blir nettopp en noe enkel holder. På den andre siden er denne så fleksibel at den får plotteren til å passe inn også på mindre konsoller.

Vi Menn Båt mener:

En god maskin med velprøvde løsninger. Ikke spesielt brukervennlig sett med dagens iPhone-briller, men gir deg mer en nok informasjon til vanlig navigering og fiske. Mye plotter for pengene. Lite plasskrevende montering gjør at den lett passer inn på mindre konsoller.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning