Seiwa 700ic

Enkel og praktisk

Bygget over samme lesten som Standard Horizon, men gir noe dårligere inntrykk.

ENKEL: Seiwa 700ic gjør ikke noen spesielt god figur i vår test.
ENKEL: Seiwa 700ic gjør ikke noen spesielt god figur i vår test. Foto: FOTO: Terje Haugen
Publisert Oppdatert

Tekniske data: Seiwa 700ic

Skjerm: 7 tommer, 800x480 piksler

Kart: C-Map

Pris: kr 12 450

Pris, kart: kr 2150

Importør: www.seawave.no

Produsent: www.seiwa-marine.com

Seiwa har sine røtter i Asia, fra midten av 80-tallet med base i Hong Kong. Selskapet har også en lang rekke marin elektronikk å by på for vanlige båtbrukere til proffene, under merket Seiwa og Techmarine.

Toppmodellen Seiwa 700ic har mye til felles med Standard Horizon, og har så langt vi kan se nesten identisk operativsystem. Denne modellen heter SE701ic fiskefinnervariant og som ren MFD-variant går den under navnet SW701c.

Menysystemet er en av de nevnte fellesnevnerne med Standard Horizon. Her får du kjapp tilgang til grunnfunksjoner og oppsett. Den største forskjellen finner vi ved knappesystemet, som er en kombinasjon av soft keys og knapper med ikoner eller symboler på. Ikke helt selvforklarende, men de duger greit nok.

Kartbildet er ryddig og lettlest, og den innledningsvis nevnte basisinformasjonen du trenger for navigeringen er på plass.

Teknisk sett har oppleves plotteren som noe treg. Dette kan godt henge sammen med den generelle forventningen til hvor fort ting skal skje på en skjerm for tiden, men også sammenlignet med de andre testdeltagerne fremstår den noe sendrektig. Kartografien i seg selv er prima vare fra C-Map sine Maxkart, men de inneholder mye informasjon som skal behandles.

Maskinen lider imidlertid også under noen mekaniske svakheter som trekker ned. Som nevnt i innledningen skal denne plotteren være sprutsikker i henhold til IPx7- standarden. Det vi vil i praksis si at den ikke tåler å bli dusjet kontinuerlig, men at den skal klare en regnskyll eller to. Vi fikk lekkasje ved kartbrikken, og maskinen gikk rett og slett i lås etter at den ble satt under åpen himmel.

Vi Menn Båt mener:

Seiwa 700ic overbeviser ikke helt på byggekvalitet og datakraft satt opp mot prisen men den gjør like vel en anstendig jobb om bord. Med et nokså moderne design passer den fint for den som er opptatt av det skal se pent ut på dashbordet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning