Simrad GoFree Controller & Viewer

Komplett Apple-integrering fra Simrad Yachting

Ny app og åpen standard skal gjøre det enklere å bruke plottere fra Navico.

SPEIL: Appen sørger for en reproduksjon eller speiling av NSS skjermen, og gir brukeren tilgang til zooming, kartforflytning, radarkontroll, StructureScan og ekkoloddbetjening, i tillegg til full kontroll av SonicHub, som er musikkmodulen.
SPEIL: Appen sørger for en reproduksjon eller speiling av NSS skjermen, og gir brukeren tilgang til zooming, kartforflytning, radarkontroll, StructureScan og ekkoloddbetjening, i tillegg til full kontroll av SonicHub, som er musikkmodulen. Foto: Terje Haugen
Publisert Oppdatert
NY MODUL: Kombinert med trådløs programvare skal GoFree Wireless-løsningen inneholde en Simrad WIFI-1- trådløs modul.
NY MODUL: Kombinert med trådløs programvare skal GoFree Wireless-løsningen inneholde en Simrad WIFI-1- trådløs modul.
SMART: Systemet «GoFree» oppretter en trådløs forbindelse mellom Simrad NSS multifunksjonskjerm (MFD) til nettbrett og smarttelefoner.
SMART: Systemet «GoFree» oppretter en trådløs forbindelse mellom Simrad NSS multifunksjonskjerm (MFD) til nettbrett og smarttelefoner.

Systemet «GoFree» oppretter en trådløs forbindelse mellom Simrad NSS multifunksjonskjerm (MFD) til nettbrett og smarttelefoner. GoFree Wireless tilbyr båteiere en spennende ny standard for navigasjonsstyring, kommer det fram i et presseskriv fra Simrad Yaching.

For kombinert med trådløs programvare skal GoFree Wireless-løsningen inneholde en Simrad WIFI-1- trådløs modul, programvare til kartplotteren samt appen.

Løsningen er designet for bruk sammen med blant andre Apples iPad.

Ved hjelp av «GoFree Controller» får du tilgang til å kontrollere og styre Simrad NSS funksjonene uten forsinkelse, uansett hvor du befinner deg om bord i båten.

Appen sørger for en reproduksjon eller speiling av NSS skjermen, og gir brukeren tilgang til zooming, kartforflytning, radarkontroll, StructureScan og ekkoloddbetjening, i tillegg til full kontroll av SonicHub, som er musikkmodulen.

Systemet åpner for at flere brukere kan få tilgang uansett hvor man befinner seg om bord, og GoFree programvaren skal gi en sømløs tilkobling mot flere enheter. Du kan selv bestemme hvilken enhet som skal benyttes.

For utvidet sikkerhet, kan tilgangen til WIFI-1-modulen utvides med et nettverkspassord via Simrad NSS menyen, slik at forskjellige nivåer av tilgang og tillatelser blir laget for hver tilkoblet enhet.

Inviterer utviklere

Med GoFree mener Navico at de har satt en ny standard. De er først innenfor den maritime industrien, som med et åpent utviklermiljø, og NSS sin åpne protokoll, sørger for at en rekke av tredjeparts PC- og Mac-programvareleverandører for navigasjon og iOS Apper, som iNavX™, iRegatta og Rosepoint Coastal Explorer, kan utvikle sine egne apper.

Simrads tilnærming er lik den som teknologifirmaer tilsvarende Apple benytter i dag og som har kommet brukerne til gode.

Utvalget av apper har vært helt enorm, med funksjoner og uendelige muligheter.

- App for gratis nedlastning vil gi kundene det verktøyet de trenger for å vise og kontrollere NSS funksjonene fra sin egen trådløse enhet, og med den innovative åpne protokoll-løsningen for unik tredjeparts navigasjonsløsning vil GoFree Toolkit™ gjøre det mulig for utviklerne å bygge apper som også drar nytte av Simrads nettverksprotokoll. Dette vil gi båteiere fordelen av en rask utvikling av nye apper, spesialtilpasset og laget spesielt for Simrad NSS, melder produsenten.

Simrad WIFI-1-ruteren kobles til Simrad NSS via Ethernet og benytter en trådløs protokoll. Enheten er vanntett og vil koste rundt 2 300 kroner. GoFree-leseren og kontroll-applen kan lastes ned gratis fra Apples nettbutikk.

Både WIFI-1 og programvare blir leveringsklar i løpet av november i år.

I dag er det kun Simrad NSS serien som kan benytte GoFree-løsningen, men også Lowrance HDS Gen2 og HDS Gen2 TOUCH-plottere skal få samme mulighet i løpet av 2013.

Les også:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning