Multiinstrument

Klar med fleksibel instrumentserie

Navico-merket Simrad Yachting har lansert NSS evo2-serien, som skal bli en serie tungvektsplottere designet for fritidsbåter i alle størrelser.

KARTVALG: NSS evo2 leveres med bakgrunns-kart for hele verden. Og som detaljert navigasjonskart har man flere valg; Navionics eller C-MAP MAX-N elektroniske, lagdelte kart eller NV-Chart som er en skannet løsning (kart kun for Sør-Norge og sørover).
KARTVALG: NSS evo2 leveres med bakgrunns-kart for hele verden. Og som detaljert navigasjonskart har man flere valg; Navionics eller C-MAP MAX-N elektroniske, lagdelte kart eller NV-Chart som er en skannet løsning (kart kun for Sør-Norge og sørover).
Publisert Oppdatert

Andre nye funksjoner under Evo 2:

  • Med FUSION Link-funksjonen kan man kontrollere et FUSION-stereoanlegg/radio fra NSS Evo2 via NMEA2000-nettverket.
  • NSS evo2 er kompatibel med FLIR M-serie kamera ved hjelp av en interface. Pan-tilt-zoom betjening direkte fra OP40 betjeningspanelet. Man får også direkte tilgang til FLIR-oppsettmenyer for justeringer.
  • GRIB værdata kan lastes inn til NSS evo2 via SD brikke eller USB minnebrikke. Værfilene kan legges på kartbildet som ekstra informasjon.
  • Multi-Touch funksjonen kan benyttes både i kart, ekkolodd og radar
  • Med Navionics-kartografi kan du velge fritt dybdeområder som kan fylles med valgt farge - en stor fordel for fiskere, og filter på dybder er også nye funksjoner.
  • Dersom AIS er tilkoblet kan denne motta signaler fra en aktivert AIS SART og vise SART symbolet i kartbildet.
  • Mer informasjon: www.pronav.no

Navico-merket Simrad Yachting har lansert NSS evo2-serien, som skal bli en serie tungvektsplottere designet for fritidsbåter i alle størrelser. Konseptet er også skreddersydd for mindre yrkesfartøy, takket være store skjermer og alle Navico-modulene, slik som Bredbåndsradar, pulsradar, CHIRP ekkolodd og StructureScan, AIS, underholdning og motor-interface.

NSS evo2 skal kunne leveres som en liten 7-tommers kombiplotter til en skjærgårdsjeep, men kan også leveres som utvidet system med inntil seks skjermer i størrelsene 7-, 9-, 12- og 16-tommer, for større fritidsbåter med flybridge, eller til mindre yrkesbåter.

Vi har tatt en liten forhåndskikk på nyvinningen, i forbindelse med den store båtutstyrsmessa METS - som gikk av stabelen i Amsterdam nylig.

Brukervennlig

Her kan vi se at den nye serien satser på en relativt brukervennlig symbol betjening, samt Multi-Touch-kontroll for blant annet å kunne zoome inn og ut i kartet med fingertuppene. Det store betjeningshjulet fra eksisterende NSS-serie er også beholdt, samt fire dedikerte funksjonsknapper. På den måten kan man velge betjeningsmåte ut fra de aktuelle værforholdene på sjøen.

Prosessoren på sin side skal ha fått en enorm kapasitet, og skal kunne kan håndtere store nettverkssystemer samt detaljrike kart uten problemer. Dette var imidlertid ikke helt klargjort under messen.

NSS evo2 stiller ellers med et moderne lav-profil-utseende, med pyntedeksler i klassisk svart eller børstet sølv. Med 7-, 9-, 12- og 16-tommers skjermer mener produsenten at de aller fleste båteiere skal kunne finne den som passer deres styrekonsoll best.

Universelle kart

NSS evo2 leveres med bakgrunns-kart for hele verden. Og som detaljert navigasjonskart har man flere valg; Navionics eller C-MAP MAX-N elektroniske, lagdelte kart eller NV-Chart som er en skannet løsning (kart kun for Sør-Norge og sørover).

Den har også HDMI-videoutgang, for å kunne tilkoble ekstra monitor, samt videoinngang, for tilkobling av kamera. Den nye serien tilbyr også full autopilot integrering, med dedikert navigasjons skjermbilde. For seriøse fiskere kan NSS evo2 dessuten tilby den beste innebygde ekkoloddmodulen som finnes på markedet i dag, med både Bredbåndsekkolodd, CHIRP ekkolodd og StructureScan skanning sonar.

Modellene med 7- og 9-tommers skjerm kan leveres som kartplotter eller som kombi med fiskerimodul, og vil bli leveringsklar fra februar neste år. De to største, 12 og 16-tommerne blir kun levert som kombi og vil mest sannsynlig være klar fra rund mai neste år.

Prisene er heller ikke klare i skrivende stund, men det antydes så langt ordinær NSS-pris.

STOR INTERESSE: NSS evo2 ble lansert under verdens største båtutstyrsmesse i Amsterdam nylig. FOTO: Terje Haugen
STOR INTERESSE: NSS evo2 ble lansert under verdens største båtutstyrsmesse i Amsterdam nylig. FOTO: Terje Haugen

LES OGSÅ:

Fritidsseilerens nye bestevenn

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning