Humminbird 858cx

Solid multitalent

Supersolid kombimaskin med smarte funksjoner.

FISKEMASKIN: For de som skal bruke mye tid på fiske, er Humminbird 858cx et godt valg.
FISKEMASKIN: For de som skal bruke mye tid på fiske, er Humminbird 858cx et godt valg. Foto: FOTO: Terje Haugen
Publisert Oppdatert

Tekniske data: Humminbird 858cx

Skjerm: 7 tommer, 800x480 piksler

Kart: Navionics

Pris: kr 13 250

Pris, kart: kr 1900

Importør: www.sleipner.no

Produsent: www.johnsonoutdoors.com

Amerikanske Humminbird har mange års fartstid med å lage elektronikk for båtfolket, og da spesielt for sportsfiskerne. I samme familie finner vi nemlig også Geonav, Minn Kota og Cannon. Dagens produktportefølje består av alt fra isfiskeekkolodd til rene plottere. Siden starten har selskapet skiftet både navn og eiere mange ganger. I disse dager er konglomeratet Johnson Outdoors som står for produksjonen, mens Johnson Outdoors Marine Electronic-divisjonen holder til i Italia.

Humminbird 858cx hører til i 800-serien, som består av bredformatsskjermer med relativt høy oppløsning fordelt over diagonalt syv tommer. Den plasseres prismessig midt på treet i Humminbirdsammenheng.

Fiskefokuset i layouten preger logikken i systemet, naturlig nok siden denne sikter seg inn på aktive fritidsfiskere. Men oppdelingen mellom ekkoloddet og kartvisningen er valgfri og enkel, med et innebygget 500 watts ekkolodd (50/200 kHz). Trolig holder dette for de fleste. Humminbird 858cx stiller i tillegg med tre valgfrie knapper, av totalt 13, der du selv kan bestemme de hyppigst brukte funksjonene etter behov. Dette er den eneste maskinen i denne sammenhengen som stiller med en slik funksjon. Derfor er dette også en maskin det er lett å like.

Hovedbildet under navigering er lettlest og tydelig, med sentral informasjon plassert i margen til babord i bildet. I bunnen har vi Navionics kartografi, som kan kjøres i både tredimensjonalt eller i vanlig modus. Det er relativ enkelt å navigere mellom de ulke aktive vinduene. Her har de valgt å tilby aktuelle oppsettet til hvert aktivt vindu, i stedet for å samle alle valgene i hovedmenyen.

Vi Menn Båt mener:

Humminbird 858cx overbeviser med solid byggekvalitet, enkel montering og forseggjort betjening. Den er heller ikke spesielt kostbar med tanke på at hekkgiveren følger med. Står fiske mye på menyen er dette et åpenbart valg. Passer fint til store åpne båter med overbygg som gjør vanlig GPS-mottak vanskelig (ekstern GPS).

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning