Uboat Worx

Uboat Worx: På dypt vann

Lei av det masete og overflatiske båtlivet? Opplev roen på 50 meters dyp med din egen ubåt.

Publisert Oppdatert

Om ikke annet, kan du nyte båtlivet helt uavhengig av værmeldingen. Her er det vått på alle kanter.

Den største målgruppen for Uboat Worx C-Quester er nok yachteiere med god plass i jollegarasjen og en bankkonto som er i ferd med å sprenges. På den annen side, det kunne jo ha vakt litt oppsikt å ha en slik ved brygga i Lillesand, eller hva, Stordalen?

C-Quester finnes i to utgaver, den største forskjellen er om du vil ha en en-seter eller to-seter. Begge ubåtene er utstyrt med elektriske motorer som gir 3 knops fart, enten du er over eller under vann. De går 2,5-3 timer per oppladning og rekkevidden oppgis til maks 6 nautiske mil.

Maksimal dybde er 50 meter, og båtene har trykkabin, slik at man opprettholder en atmosfæres trykk uavhengig av dybden. Dermed skal det normalt ikke være behov for dekompresjon på vei opp til overflaten igjen. Et sikkerhetssystem sender deg oppover dersom du går for dypt. Skulle ulykken være ute, skal det være nok oksygen til 36 timer under vann.

Prisen ligger på ca. 500 000 for en-manns versjonen og ca. 750 000 for modellen med plass til to om bord. Uboat Worx tilbyr også et fire dagers kurs i operasjon av ubåten, noe som sikkert kan være en fordel om du hengir deg til ubåtlivets gleder.

Tollvesenet slår fast overfor vimenn.no at dette er en båt. Det betyr at du må betale moms, og at båten må være CE-merket for å kunne brukes lovlig i Norge.

Tekniske data
  • Lengde: 2,78 m
  • Bredde: 1,84 m
  • Høyde: 1,9 m
  • Dyptgående: 0,72 m
  • Vekt: 1040 kg

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning