Torqueedo

Torqueedo: Elektrisk utenbordsmotor

Før var elektriske utenbordsmotorer forbeholdt fiskeentusiaster. Torqueedo-modellene kan endre på den oppfatningen.

Publisert Oppdatert

Elektriske båtmotorer er fortsatt et sjeldent syn, men miljøbevisstheten påvirker både produsenter og kunder i større grad enn før. Det er Torqueedo et synlig bevis på. Produsenten lager et knippe elektriske påhengere som både er gøyale å se på, og har spennende egenskaper.

Spesielt er Torqueedo Travel et smart produkt. Et lithium-mangan batteri er integrert i toppen av motoren, så du slipper kabler og eksternt batteri. Motoren er meget lett, kun 12 kilo inkludert batteri. Dessuten kan den brettes sammen, slik at den får plass i en vanntett sekk på 31x32x45 cm. Torqueedo Travel finnes i to ytelsesversjoner på 1 og 2 hk, med kort eller lang stamme. Den egner seg til bruk på båter inntil ca. 250 kg og kan brukes som hjelpemotor på seilbåter inntil ca. 1,5 tonn. Rekkevidden på halv fart varierer mellom 23-11 km.

Trenger du mer kraft, finnes også Torqueedo Cruise, som gir en effekt på 6 hk. Den bruker eksterne batterier, men også høyere fart og bedre rekkevidde.

Det er Watski-kjeden som forhandler Torqueedo-modellene, og prisene vil sannsynligvis starte fra drøyt 10 000 kroner og oppover.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning