Sikkerhet og båtkunnskap

Ta båtførerprøven på Sjøen for alle

På Sjøen for alle, som varer fram til 9. mars, vil det være fokus på sikkerhet og båtkunnskap. Publikum kan ta båtførereksamen, og også få informasjon om ulike kurs som øker sikkerheten til sjøs.

Publisert Oppdatert

Det har vært mye snakk om et mulig obligatorisk kompetansebevis for fritidsbåtbrukere. Uansett hva som blir vedtatt, er det svært nyttig å ta båtførerprøven. På "Sjøen for alle" kan man i år gjennomføre et intensivkurs, eller bare melde seg opp til båtførereksamen direkte. Mange har allerede meldt seg på, men det er fortsatt plasser igjen.

- Føler du deg trygg på båtkunnskapene dine, men ønsker likevel båtførerbeviset, tilbyr vi kurs med eksamen, og det er fortsatt plasser igjen, sier Erlend Prytz, adm. dir. i Norboat.

Interesserte kan gå inn på www.norboat.no og melde seg på.

VHF-sertifikat
Kursing i VHF og å ta sertifikat for dette, har vist seg å være veldig populært; de 30 plassene arrangøren hadde satt opp for 8. og 9. mars måtte utvides til 50, da interessen var overraskende stor.

- Disse ekstraplassene er allerede tatt, men det kommer en rekke kurs utover våren, så det er bare å ta kontakt med Norsk Sjøassistanse for steder og tider, sier Prytz.

Langturer og vedlikehold
Publikum kan også melde seg på langturseminar for seilere onsdag 5. mars kl. 17.00. I tillegg vil det være et eget torg hvor publikum kan få informasjon og veiledning om alt fra vinterkonservering til vårklargjøring og generelt vedlikehold av båter.

På det samme torget demonstreres også moderne båtbygging med glassfiber og polyester, tradisjonell trebåtbygging, en ny vakuumstøpmetode, reparasjon av båtmotorer og plastreparasjoner.

Videre finner man også en rekrutteringsstand hvor ungdom kan få informasjon om karrieremuligheter i fritidsbåtbransjen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning