Morgan 5200

Storfamiliens småbåt

Morgans flaggskip er en smart og sosial liten skjærgårdsjeep. Her om bord får alle plass.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Gjennomtenkte detaljløsninger

+ Mange gode sitteplasser

+ Lettkjørt

- Litt stump i krapp sjø

Morgan Dale i Bever Marin AS i Sandefjord har ikke hastverk med å ferdigstille båtmodellene sine. Så blir da også resultatet deretter: Morgan 5200 er en gjennomført båt med smarte løsninger og god finish.

Morgan har en blå skrogsiden og teakfineren i dørken. Morgan har fire praktiske fenderholdere som sparer stuveplass, syrefaste rekkehåndtak for passasjerene, fire koppholdere, drenerbart hanskerom for småting i konsollen, foldbar pute i akterbenken slik at man slipper å skitne til sitteplassen, samt et lite håndtak som letter ombordstigning fra badestigen. Alle disse enkle detaljene klarer man seg utmerket godt uten, men det er ingen tvil om at de er kjekke å ha.

Det mest oppsiktsvekkende i Morgan er likevel antallet sitteplasser. I førerbenken og akterbenken bak konsollen sitter fem personer fint, og i benken foran får to personer plass. De mørke alcantara- og tekstilputene ser både bra ut og er gode å sitte på - hvor mye vann de tåler er en annen ting. Uansett tilbyr Morgan god komfort for passasjerene, noe som selvsagt er viktig når man har venner med på tur.

Den styrbordsstilte konsollen tilbyr fin ergonomi for fører og copilot, og dashbordet er oversiktlig og småpent med plass for plotter. Girspaken er litt for langt unna føreren, og vi var ikke overbegeistret for Suzukis hakkete kontrollboks. En skråplate for beina burde Morgan også ha kostet på seg.

Førerbenken er utstyrt med sitteklaff, som oppfelt tilbyr en fin sittestilling. Morgan har en sentralt plassert førerposisjon med girspaken midt mellom fører og copilot, noe som betyr at det blir trangt under aktiv kjøring med to på førerbenken.

Aktiv kjøring er imidlertid noe Morgan 5200 trives med. Båten er trygg i sjøen, men fremstår likevel som ganske spesiell bak rattet. Avkortede steglister og brede chines gjør at Morgan får en mer "gokart"-liknende oppførsel i sjøen: Den slenger på hekken i svingene, men er likevel presis og lett å håndtere. Bæringen i hekken og stabiliteten er markant - denne båten kan "alle" kjøre.

Like fullt har vi ikke tilsvarende tro på Morgan når det kommer til krapp sjø; her blir skroget for moderat.

Tekniske data

Lengde: 5,25 m, Bredde: 2,20 m, Vekt: 600 kg, Ant. personer: 6, Motor: 70-115 hk, Motor testmodell: Suzuki DF70TL, Toppfart:32,6 kn, Pris: fra 199 900 kr, Ekstrautstyr: kalesje, teakdørk.

Forhandler: Erling Sande AS: www.erling-sande.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning