Steady 520R

Steady 520R: Tåler det meste

Steady 520R er i likhet med de andre båtene i Steady-programmet rotasjonsstøpt. Det betyr robuste bruksegenskaper og en båt som tåler mye.

Publisert Oppdatert

Den store forskjellen fra tidligere Steady-modeller er imidlertid størrelsen. Med en lengde på 520 cm og en innvendig bredde på 215 cm er nemlig Steady 520R en av de rommeligste 17-foterne på markedet.

Båten er bygget etter samme tankegang som en RIB, med god V-bunn og to "pongtonger" som stabiliserer båten i sjøen. Hvordan det fungerer i praksis er litt tidlig å si ennå, for båten skal ut på sine første prøveturer i løpet av januar 2007.

Steady 520R vil etter alt å dømme bli godkjent for motorer opp til 90 hk. Pris uten motor vil være ca. 90 000 kroner, mens den med en Evinrude E-tec på 75 hk vil koste snaut 180 000 kroner.

Innredningen er som en vanlig skjærgårdsjeep, med v-formet sitteplass i baugen og en bred sofa akter bak vindskjermen. Det er montert slanke vindavvisere på hver side av konsollen, som kan vippes ut og skjerme mot trekk når det trengs.

Steady 520R har nært slektskap med Pioners nye båt i samme størrelse, som lanseres i april 2007. Det blir likevel forskjeller, først og fremst på innredningsløsning, men også på skroget.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning