Starcraft 1800

Billig luksus

Bowriderne oversvømmer lystbåtmarkedet for tiden, og det er liten tvil om at de amerikanske produsentene leder an i utviklingen av modelltypen.

Publisert Oppdatert

Produsenter som Starcraft er dessuten dyktige til å bygge komfortable båter med et snev av luksusfølelse om bord - og det til markedets laveste priser. Standardeffekter som komfortable, formsydde seter i kunstskinn, stereo/CD i hanskerommet, kjøleboks under akterbenken og solseng ved badeplattformen gjør dette til et spennende alternativ for førstegangskjøperen.

Den drøyt fem meter lange Starcraft 1800 tilbyr gode sitteplasser for fire i cockpit, mens tre barn lett får plass i den polstrede U-benken foran konsollene. Her fremme finnes faste puter for ryggstøtte som gjør turen behagelig. Under sittebenken i baugen er det gjort plass til en bøtte for is eller agn - en fin liten detalj.

Dashbordet er sporty utformet med oversiktlige instrumenter og et gripevennlig ratt. Den lengderegulerbare førerstolen gjør ergonomien god - her sitter du bra. For de høyeste av oss kommer vindskjermkanten midt i synsfeltet, men alt i alt får førerposisjonen godkjent.

Nesten i veslevoksen stil har Starcraft fått en tverrstilt solseng over motorlokket, og helt akter en liten badeplattform med badestige, vannskikrok og dockinglys. Her akter må man imidlertid balansere for ikke å gå i vannet, og solsengen blir i minste laget. Starcraft 1800 har innredning som en 20-foter - plassen blir litt komprimert.

I det store og hele får man mye for pengene i Starcraft, men enkelte ting har forbedringspotensial. Båten mangler blant annet skikkelige drenerbare dreggrom på akterplattformen og i baugen. Det betyr at skitten dregg og vått tauverk må trekkes inn i cockpit. Tre små kryssholt er heller ikke tilstrekkelig, båtens størrelse til tross.

Som små og rimelige båter flest har Starcraft et grunt skrog som går lett i plan med Mercruiser 135 hk. Båten er noe tyngre og mer trimmevillig enn konkurrenten Bayliner, men dette er heller ingen sportslig båt. Med respektable 35 knop er det lite å utsette på farten, og bak rattet får man avgjort en følelse av å kjøre gokart på sjøen; Starcrafts steppede skrog legger seg minimalt, og vi nærmest drifter igjennom svingene. Det er med andre ord vanskelig å gjøre noe galt i denne båten, så den burde passe de fleste. Støymessig er pakken i hissigste laget, men det må du tåle i denne prisklassen.

Tekniske data

Lengde:5,50 m, Bredde:2,34 m, Vekt:780 kg, Personer:8, Motorer: Mercruiser 3,0 l 135 hk, Mercruiser 4,3 V6 190 hk, Fart testbåt:35 kn, Pris testbåt:209 000 kr, Pris m. 4,3 l 190 hk: 259 000 kr, Ekstrautstyr: Kalesjeløsning (10 000 kr).

Norsk Båtimport AS: www.chris-chraft.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning