Askealdden

Slik skal Askeladden sikre framtiden

Tildeles rammeavtale for RIB-leveranser.

LOVEN: Askeladden Commuter 10 RIB blir brukt som politibåt. Nå skal det blir flere av denne sorten framover.
LOVEN: Askeladden Commuter 10 RIB blir brukt som politibåt. Nå skal det blir flere av denne sorten framover.
Publisert Oppdatert

Etter en fersk anbuds- og evalueringsprosess har Forsvaret valgt å tildele en rammeavtale for RIB-leveranser (Ridgid-Inflatable Boat) til Askeladden Boats AS. For Askeladden representerer forsvarsavtalen et nytt viktig ben å stå på i tillegg til selskapets kjernevirksomhet innen fritidsbåter.

- Vi gleder oss til å ta fatt på samarbeidet med Forsvaret som vi oppfatter som en kompetent og krevende båtkjøper som vi har stor respekt for. Med våre mange seriøse hovedleverandører i ryggen føler vi oss sikre på at vi i enhver sammenheng skal kunne leve opp til Askeladdens kvalitetsprofil, opplyser Henrik J. Askvik, stolt daglig leder som representerer en bedrift med over 100 års båtbyggererfaring.

Avtalen er vunnet i konkurranse mellom en rekke kvalifiserte leverandører, hvor samtlige kunne dokumentere høy tekniske båt- og utstyrsstandard.

Askeladdens vinnerkriterier, i tillegg til høy teknisk standard, var svært konkurransedyktige priser, korte leveringstider og ikke minst inngående kompetanse rundt båttypen RIB.

FORNØYDE: Daglig leder Henrik J. Askvik, sammen med orlogskaptein Torill Herland, er godt fornøyede med den nye avtalen.
FORNØYDE: Daglig leder Henrik J. Askvik, sammen med orlogskaptein Torill Herland, er godt fornøyede med den nye avtalen.

Langsiktig

Avtalen innebærer langsiktige leveranser av RIB i ulike størrelser og med spesialutstyr tilpasset Forsvarets ulike bruksområder. Leveransene gjennomføres i samarbeid med Askeladdens polske produksjonspartner som allerede har bred erfaring med leveranser av RIB til politi, forsvar, inspeksjon og oppsyn.

Serviceansvaret håndteres av Båtens Beste, som er Askeladdens internavdeling for salg og service overfor proffkunder.

Med denne avtalen har Askeladden fått et solid fotfeste innen spesialtilpassete båter til krevende yrkesbruk, noe som lenge har vært et planlagt satsingsområde.

Askeladden har bl.a. levert en spesialutstyrt Commuter RIB 10 som politibåt til Sørlandskysten. Uttak av båter i henhold til forsvarsavtalen forventes å ligge på båtstørrelser fra 6 til 12 meter med alternative spesifikasjoner, påbygg og utstyr. Politiets Data- og Materielltjeneste kan også benytte seg av rammeavtalen og slik kunne anskaffe Askeladden RIB båter til polititjeneste.

LES OGSÅ:

Alle våre Askeladden-tester.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning