Skibsplast feirer 50

Skibsplast feirer 50 år

Under markeringen av Skibsplast 50-årsjubileum, ble Roald Skibsrud tildelt Kongens fortjenestemedalje i sølv.

Publisert Oppdatert

Skibsplast feiret 50-års dagen 25. oktober, samme dato som den første Skibsplast-modellen i glassfiber ble sjøsatt i 1957.

Skibsplast-gründer Roald Skibsrud er fortsatt fullt aktiv i bedriften og ble tildelt Kongens fortjenestemedalje i sølv av ordfører i Evje og Hornnes kommune, Bjørn Ropstad. Begivenheten ble feiret med jubileumsmiddag og 120 inviterte gjester.

Se bilder av eldre Skibsplastmodeller.

Dagen etter inviterte Skibsplast til "Åpen bedrift", et arrangement som fikk stor oppslutning med anslagsvis 500 personer som bl.a. fikk en guidet tur til produksjonen.

Skibsrud restaurerte selv

Roald Skibsrud er avbildet om bord i en Skibsplast 15 fot Seamaster. Den restaurerte båten er bygg nr. 150 og stammer fra 1964. Med unntak av noen mindre skrogjusteringer er den lik med den første båten som ble sjøsatt 25. oktober 1957.

Båten ble bygd i 2. etasje av Skibsruds Trevarefabrikk som i dag er kjent som posthuset i Evje sentrum. 15. November 1964 brant disse lokalene, og dagens fabrikk ble etablert på Verksmoen. Seamaster 15 fot ble ikke produsert etter brannen.

Dette eksemplaret ble kjøpt tilbake i 2006 fra en eier i Nederland. Hovedmarkedet for Skibsplast de første årene var Norge og Sverige, men det gikk også et antall båter til Nederland. Restaureringen ble gjennomført av Roald Skibsrud til bedriftens 50 års jubileum i 2007.

Inspirasjon til de lekre linjene kom fra amerikanske båtblader.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning