"Sjøen For Alle" 2007

"Sjøen For Alle" 2007: Smågodt til båtfolket

Årets båtmesse i messehallene på Lillestøm er tidenes største. De største båtene glimrer imidlertid med sitt fravær.

Publisert Oppdatert

Over 700 båter fyller messehallene i årets messe på Lillestrøm, noe som gjør Sjøen For Alle 2007 til Norges største båtmesse igjennom tidene. Det forventes stor pågang blant publikum i messeuken som kommer - mange lever nemlig fortsatt med minnene om fjorårets fantastiske sommer.

Salgsprognosene på mellomstore, åpne landstedbåter for 2007 er riktignok noe svakere sammenliknet med året før, da snakker vi om båter mellom 100 og 200 000 kroner. Denne kjøpergruppen er trolig også den som skremmes mest av sentralbanksjef Gjedrems hyppige renteøkninger. De store og dyre sportscruiserne, flybridgebåtene og seilbåtene - båter som står på handlelisten til de mer konjunkturuavhengige båtkjøperne - holder imidlertid fortsatt stand om vi tolker produsentene rett.

Mange nyheter

Nyheter er det mange av på årets messe, som Capelli 32WA (bildet), og det virker som om de største norske produsentene satser hardt. Hansvik, Viksund, Nordkapp, Skibsplast, Askeladden, Fjord, Saga, Hydrolift, Gozzi og Skilsø er bare noen av dem som viser splitter nye modeller på messa. Design og innredningsløsninger er sprekere enn på lenge, og fargesammensetningene vitner om at også de kontinentale trendene har nådd våre kyster.

Elektronikkpriodusentene har også ett og annet å vise frem, og dersom man har mulighet, tilbys det også fritidsbåtskipperkurs og VHF kurs i løpet av uka. Det gjør Sjøen For Alle 2007 til en av de mest allsidige og spennede utsillinger til nå.

De store mangler

Likevel er det noe som mangler. Båter over 50 fot skal du lete lenge etter. Det er med på å skille Sjøen For Alle messen fra samtlige av de sentraleuropeiske messene, og er faktisk med på å trekke opplevelsen ned for de betalende gjestene. Store trekkplastre som Fairline, Sunseeker, Azimut og Princess tar ikke med seg sine største båter til Lillestøm. Dette er ikke bare fordi de selger for lite av de store båtene her nord, eller fordi plassen ikke strekker til - Sjøen For Alle er med årene blitt for kostbar å delta på.

I dagene som kommer vil vi krydre sidene våre med nyheter fra messa, så det er bare å holde seg pålogget!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning