Sea Ray 220 Sun Sport

Kjøremaskinen

Vil du ha både i pose og sekk? Sea Ray 220 er en daycruiser som kan det meste.

Publisert Oppdatert

Konsept

Sea Ray 220 Sun Sport hever forventningene med sitt sportslige utseende og sin spreke design. Noe av det første vi finner om bord, er da også to racingstoler, og båten har en skarp V-bunn på 21 grader.

Sjøegenskaper: 5

Kjøreegenskapene er det lite å si på. Båten lystrer sprekt kommandoer fra cockpit og har verken problemer med kavitering eller slipp i svingene. Den oppleves også som solid og kompakt; det var ingen ulyder å høre.

Førerplass: 4

Sittekomforten er upåklagelig, og setene kan vippes opp slik at stående kjøring også blir en behagelig opplevelse. Rattet kan justeres i høyden, og instrumenteringen er oversiktlig og sikten god. Men dessverre gir det hvite dashbordet mye refleks i den tonede vindskjermen.

Uteplass: 3

Dørkplassen er båtens svakeste punkt. Her er det ikke mye å gå på, og i praksis kan ikke sitteplassen bak føreren brukes under fart, med mindre passasjeren er benløs.

I aktersofaen er det også litt trangt, men vi tipper det kan la seg gjøre å benke seg rundt bordet.

Solsengen levner ellers ingen tvil om at denne båten skal brukes på den lyse årstiden. Badeplattformen er enkel og grei, og badestige og slepekrok for vannsportaktivitet er på plass.

Inneplass: 4

Under dekk er det også lett å like seg. Her kan faktisk to voksne tilbringe en behagelig natt, ettersom plassen er godt utnyttet. Små, smarte stuverom dandert rundt om gir plass til småtingene og vitner om at noen faktisk har tatt seg bryet med å teste overnattingsmulighetene før båten kom på markedet.

Motor: 4

Med MerCruisers 4,3 MPI bensin får du en rimelig kvikk maskin, selv om den er tørst. Toppfarten på vel 42 knop når du på vel 18 sekunder. Den eneste ulempen med riggingen er støyen, som det er altfor mye av; på full åpning noterte vi oss 91 dBA i cockpit, noe som i praksis oppleves bråkete.

Fart og støy: 4

I det ideelle fartsområdet, fra ca. 24 til 29 knop, støyer det til dels godt 80 dBA, og det er i meste laget. Dette kan bli nokså slitsomt på lengre turer.

Økonomi: 3

I det økonomiske fartsområdet, fra ca. 24 til 29 knop, kan du forvente et forbruk fra MerCruiseren på rundt 1,1-1 ,2 liter pr. nautisk mil. Dette er et akseptabelt forbruk for denne motoren. Gir du full åpning, vil det forsvinne rundt 70 liter i timen& Båten i seg selv er kjent vare fra det amerikanske verftet, og vanligvis betyr dette mange år med båtglede samt grei annenhåndsverdi.

Sea Ray 220 Sun Sport egner seg både til sportslig kjøring, vannsport og ren cruising. I tillegg tar den seg godt ut i havna, og i denne båten kan man også fint dra på en weekend for to.

Pris: 464 000 m/ 4,3 MPI Mercruiser 220 hk. Husvikholmen marina as: www.husvikholmen.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning