Båtutstyrsmessen METS 2010

Se båtplassen som lyser i vintermørket

Nye fortøyningsbommer med solcellebelysning er sist skrik innen bryggeløsninger, lansert under årest METS i Amsterdam.

PROTO: Lysene skinner 360 grader og er solcelledrevne, prototypen vi fikk se på METS var en rød variant.
PROTO: Lysene skinner 360 grader og er solcelledrevne, prototypen vi fikk se på METS var en rød variant. Foto: Wee
Publisert Oppdatert

Det er norske Wee Marine AS fra Haugesund som introduserer en serie helt nye fortøyningsbommer - eller utriggere - for sine flytebrygger. Hensikten er å skape smartere, mer brukervennlige og mer robuste båtplasser både for fritidsbåtbrukeren og den profesjonelle aktøren. Nyheten ble vist frem under årets METS i Amsterdam.

- Bredere og mer robuste gangveier er viktig for tryggheten til alle båtbrukerne. Våre ekstra brede utriggere er dessuten et tilbud som vil gjøre båtlivet enklere for funksjonshemmede båteiere, og dem ser vi stadig flere av, sier daglig leder i Wee-Marine AS, Åge Wee.

Smarte lys

I det mørke vinterhalvåret er det spesielt utfordrende å legge båten til i havna. Noen små hvite lys ytterst det nye utriggere gjør det lettere å finne "båsen" når sikten ikke er den beste. Lysene skinner 360 grader og er dessuten solcelledrevne, noe som gjør dem uavhengige av landstrøm.

Tilpasset rullestolbrukere

Gangveien på de nye utriggerne leveres nå med bestandig fiberkomposittdekke, en offshore-godkjent løsning som skal bety trygg ferdsel og lang levetid. Standard bredde på gangveien er 60 eller 100 cm - men nå kan man også få 150 cm bredt dekke for rullestolbrukere.

Kraftig konstruksjon

De nye utriggerne er bygget i varmgalvanisert stål, og har blitt kraftig forsterket med nye dimensjoner og mer avstivning i forhold til forgjengeren. Utriggerne har dessuten fått nye, konisk formede pontonger for bedre oppdrift under innfrysning. Fortøyningsbommene leveres helsveisede og krever derfor ingen montering. De kommer i lengdene 6, 8, 10 og 12 meter.

SOLCELLE: Lysene skinner 360 grader og er solcelledrevne.
SOLCELLE: Lysene skinner 360 grader og er solcelledrevne. Foto: Wee Marine

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning