Rodman Muse 54

Rodman Muse 54: Spansk båtkunst?

Rodman Muse 54 er vist på de store båtmessene i Europa. Det er lagt vekt på design og bofasiliteter, men verftet sier båten skal være fin å kjøre i tillegg.

Publisert Oppdatert

Muse er hentet fra gresk mytologi og det referer til en gudinne for en kunstart eller vitenskapsgren; eventuelt inspirasjon eller diktergave. Rodman har funnet sin og døpt den nettopp Muse, med 54-foteren som første skute ut. En 74-foter kommer senere i serien. Rodmans 54-variant ble først introdusert i Barcelona i november, med lovnader om innovativ, radikal og voluminøs design.

For selve designbiten er nok gjennomført til god ståkarakter. Men etter liten tur om bord mistenker vi straks at livet i havna er prioritert fremfor havets gleder. Det er samtidig vanskelig å ikke la seg sjarmere av det gjennomført upraktiske i innredningsdetaljer som langhårede tepper, mange vaser og annen løs pynt i salongen. Fra førerposisjoen ser det lekkert ut, men også her byr det på ufordringer å finne seg til rette. Rattet er for eksempel i knehøyde når du sitter.

Vi vet vi ikke helt hvilke signaler dette sender om sjøegenskapene, men uansett er det god plass om bord, fra masteren sitt krypinn i baugen til gjestelugar og store stikkabiner. Det er til og med funnet plass til akterkabin. Selv om den var noe kronglete og ta seg ned i, skal de ha skryt for tanken.

Sjefdesigner for Muse-serien, Fulvio de Simoni, sier for øvrig i en pressemelding at han ikke bare legger vekt på attraktiv design men også en båt som faktisk kan kjøres.

Tekniske data
  • Lengde: 16,60 meter
  • Bredde: 4,72 meter
  • Vekt: 22 tonn
  • Motor: 2 x Volvo Penta 575 eller 715/ Caterpillar 715
  • Impørtør Frydenbø Båtsenter, Tel. 66 90 40 20, www.frydenbobaatsenter.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning